Igazi strandidő vár ránk vasárnap

A sok napsütést általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja – írja a Met.hu.

Forrás: Met.hu2022. 06. 26. 7:51
null
Nagymaros, 2021. július 10. Emberek pihennek, fürdenek, napoznak a nagymarosi szabadstrandon, a Duna folyónál a Dunakanyarban. A háttérben a Szentendrei szigetcsúcs, balra Verõce. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanakkor a keleti megyékben néhol erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, arrafelé néhány zápor, zivatar is kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (Met) cikkéből.

Mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Met.hu

 

Orvosmeteorológia

A Köpönyeg.hu leírása szerint fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet.

Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. Hőségben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyelni kell.

Borítókép: Emberek pihennek, fürdenek, napoznak a nagymarosi szabadstrandon, a Duna folyónál a Dunakanyarban. A háttérben a Szentendrei szigetcsúcs, balra Verőce (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.