Káosz a Jobbik választmányi ülésén + videó

A Facebookról tudták meg a Jobbik rendkívüli választmányi ülésén résztvevők, hogy lemond elnöki posztjáról Jakab Péter – legalábbis ezt mondta a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére Lukács László, a párt alelnöke. Z. Kárpát Dániel pedig arról beszélt, hogy haladéktalanul összeül az országos elnökség.

Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 06. 09. 7:00
JAKAB Péter
Budapest, 2022. március 10. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetek botrányait követően arról szóltak a hírek, hogy puccs zajlik a 3 százalékosra zsugorodott párt elnöke ellen. Végül, miután lemondott posztjáról Molnár Enikő, Jakab Péter kabinetfőnöke, rendkívüli választmányi ülést hívtak össze a pártban. 

Ezen azonban nem jelent meg Jakab, aki közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond az elnökségről, ám a frakciót továbbra is vezeti szeretné. Z. Kárpát Dániel, a párt egyik alelnöke azonban a választmányi ülést követően nem volt hajlandó elárulni, hogy mi lesz Jakab Péter további sorsa. 

A politikus szerint haladéktalanul összeül az országos elnökség, és döntenek arról, hogy miként tartják meg a tisztújítást. Z. Kárpát Dániel arról is beszélt, hogy az elnökhelyettes, tehát Potocskáné Kőrösi Anita, viszi átmenetileg a „szekeret”. 

Az alelnök bízik abban, hogy nem fogják tömegek elhagyni most a pártot, de leszögezte, hogy önvizsgálatot kell tartaniuk. Szabó Gábor, a Jobbik országos választmányi elnöke azt mondta, hogy mindannyiukat meglepte Jakab Péter lemondása és rosszul érinti őket.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.