Karácsony Gergely elszólta magát: a budapesti lakásokban csökkenteni akarják a fűtést télen

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben. Végül azonban a főpolgármester elszólta magát: kiderült, pontos volt a feltételezés, mely szerint a közeljövőben arra lehet számítani, hogy a főváros a távfűtésben is érvényesíteni akarja a brüsszeli utasításokat. Vagyis a Főtáv által fűtött lakásokban hidegebb lesz télen – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 06. 29. 8:56
null
20220413 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha húsz fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani

 – így foglalta össze Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, mit is jelent az a terv, amelyet az energiacsúcson bejelentett.

Ez azt jelenti, hogy a főváros baloldali vezetése nemcsak a hivatalokban, hanem a Főtáv 240 ezer fővárosi fogyasztójánál is érvényesíteni akarja télen a fűtéscsökkentést. Mindezt Brüsszel utasítására.

Korábban Karácsony Gergely a közösségi oldalán jelentette be, hogy követik a fővárosban a brüsszeli direktívát, vagyis a budapestiekre hárítják a brüsszeli szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, de ami ennél is fontosabb, 

hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérsékletre fűthetnek vagy hűthetnek az ott dolgozók. 

Ezt egészítette ki most Karácsony a lakások fűtésére vonatkozó elszólással.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.