időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Karácsony Gergely elszólta magát: a budapesti lakásokban csökkenteni akarják a fűtést télen

Forrás: Origo
2022.06.29. 08:56 2022.06.29. 14:14
Karácsony Gergely elszólta magát: a budapesti lakásokban csökkenteni akarják a fűtést télen

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben. Végül azonban a főpolgármester elszólta magát: kiderült, pontos volt a feltételezés, mely szerint a közeljövőben arra lehet számítani, hogy a főváros a távfűtésben is érvényesíteni akarja a brüsszeli utasításokat. Vagyis a Főtáv által fűtött lakásokban hidegebb lesz télen – olvasható az Origó cikkében.

Ha húsz fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani

 – így foglalta össze Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, mit is jelent az a terv, amelyet az energiacsúcson bejelentett.

Ez azt jelenti, hogy a főváros baloldali vezetése nemcsak a hivatalokban, hanem a Főtáv 240 ezer fővárosi fogyasztójánál is érvényesíteni akarja télen a fűtéscsökkentést. Mindezt Brüsszel utasítására.

Korábban Karácsony Gergely a közösségi oldalán jelentette be, hogy követik a fővárosban a brüsszeli direktívát, vagyis a budapestiekre hárítják a brüsszeli szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, de ami ennél is fontosabb, 

hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérsékletre fűthetnek vagy hűthetnek az ott dolgozók. 

Ezt egészítette ki most Karácsony a lakások fűtésére vonatkozó elszólással.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.