Kövér László elvette a szót a Gyurcsány-párt politikusától a parlamentben

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője törvénytelennek nevezte a magyar kormányt.

2022. 06. 07. 14:28
KÖVÉR László
Budapest, 2022. május 16. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszél az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője arról beszélt a parlametben elmondott napirend előtti felszólalásában, hogy a „kormány részéről hónapokon át ment a porhintés, hogy Magyarországon sose volt még ilyen jó”. Emellett a Gyurcsány-párti politikus szerint egy óriási megszorításról döntött a hétvégén a kormány. Továbbá Varju elmondása szerint valójában rezsiemelés zajlik hazánkban, és a kormány tönkretette az országot, Magyarországnak pedig nem maradt szövetségese a világban. Ezután a baloldali politikus úgy fogalmazott, hogy a kormány törvénytelen, amire válaszul Kövér László házelnök elvette Varju Lászlótól a szót.

– Világosan elmagyaráztam a frakcióvezetőjének (Gyurcsány Ferencnek – a szerk.), hogy nem nevezheti Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek, ugyanis, ha annak nevezi, akkor a maga mandátuma is törvénytelen, mivel a mindenkori kormány az Országgyűléstől nyeri a felhatalmazását

– közölte a házelnök.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a válaszában emlékeztetett, hogy most Magyarország az egyik legnagyobb gazdasági növekedést érte el, míg amikor a baloldal volt hatalmon, csökkent a hazai GDP.

– A válságkezelésük idején nőtt a munkanélküliek száma, 2008-ban egészen 12 százalékra 

– húzta alá az államtitkár, majd emlékeztetett, hogy most négy százalék a hazai munkanélküliség aránya.

– Megnézhetjük, hogy a válságkezelésük idején a GDP 82 százalékáig vitték fel az államadósság mértékét, ami most 80 százalék alatt van — jegyezte meg Tállai András.

– Az ön kedvenc szava a megszorítás, ha viszont megnézi a benyújtott költségvetést, akkor nem beszélhetünk megszorításról 

– rögzítette a kormánypárti politikus.

Borítókép: Kövér László (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.