Közel kétszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Szír, tunéziai, török, marokkói, afgán, bangladesi, szomáliai, indiai, pakisztáni és palesztin személyeket tartóztattak fel.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2022. 06. 16. 8:08
Mrahalom, 2016. februr 22. Magyar rendr figyeli a vajdasgi oldalon tartzkod migrnsokat a magyar-szerb hatron fellltott ideiglenes hatrzrnl, Mrahalom trsgben 2016. februr 22-n. A htvgn 501 hatrsrtt fogtak el a rendrk. MTI Fot: Kelemen Zoltn Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar rendőrök osztrák és cseh kollégáikkal, valamint katonákkal és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve hét nagyobb csoportban 177 határsértőt tartóztattak fel, és elfogtak két embercsempészt is csütörtökre virradóra Csongrád-Csanád megyében – írta a Police.hu.
A Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, tunéziai, török, marokkói, afgán, bangladesi, szomáliai, indiai és pakisztáni állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.
A járőrök éjfél előtt Mórahalmon ellenőriztek egy francia rendszámú személyautót, amit egy francia férfi vezetett. A járműben rajta kívül még négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Három órával később a rendőrök a polgárőrök jelzése alapján Ásotthalom külterületén állítottak meg egy német rendszámú autót, azt egy török férfi vezette. A járműben rajta kívül öt férfi utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat.
A rendőrök a 23 és 45 éves sofőrt előállították, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.