Simicskó: Magyarországra a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak!

– Történelmünk során sokszor váltunk nagyhatalmak játékszerévé, de mindig ragaszkodtunk függetlenségünkhöz, nyelvünkhöz, hitünkhöz, kultúránkhoz, tradícióinkhoz, amelyek biztosították nemzetünk fennmaradását a legnehezebb korszakokban is – írta a június 4-én lapunk számára eljuttatott közleményében Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője.

2022. 06. 04. 9:39
null
2022.05.12. Budapest Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarországot és az egész magyarságot 1920-ban a trianoni diktátummal darabokra hasították a háborúban győztes nagyhatalmak. Ekkor egy területében megszállt, értékrendjében meghasonlott, a Tanácsköztársaság terrorjától éppen csak megszabadult, szétzilált társadalmú ország hajtott fejet az ítélet előtt – idézte fel a nemzeti összetartozás napja alkalmából kiadott közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. 

Simicskó István szerint ennek a traumának a feldolgozása, következményeinek lehetséges enyhítése csak szuverenitásunk teljes visszaszerzését követően válhatott valóra. 

De önmagában az ország függetlensége nem csupán célja, hanem eszköze is a sebek begyógyításának hosszú és viszontagságos folyamatában

– hívta fel a figyelmet a politikus. 

A KDNP frakcióvezetője felidézte: míg a baloldal és a liberális politika 2004. december 5-én is eltaszította magától a határon túli magyarságot a kettős állampolgárság kapcsán indított gyűlöletkampányával, valamint azóta is igyekszik a külföldi érdekeket a nemzet boldogulása elé helyezni, addig 

a nemzeti-keresztény kormányzat 2010-ben első intézkedései között kezdte meg a magyarság közjogi egyesítését. 

– Mára mindazok, akik magyarnak vallják magukat, földrajzi határoktól függetlenül is teljes jogú állampolgárok lehettek – vélekedett.

Simicskó István szerint az elmúlt 12 évben egyértelművé vált mindenki számára, hogy 

Magyarországra nem csak a határon belül lakók, de a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak, és mi is számítunk rájuk! 

A politikus azt is írta: 

Klebelsberg Kunó szavai igazolódni látszanak, ha napjaink történéseire tekintünk: „Az életképes nemzetekre a katasztrófa úgy hat, mintha visszavágják a fát. Annál eresebben hajt.” 

– Célunk és feladatunk nem változik a történelem sodrásában, megmaradni szuverén, független, európai nemzetállamnak, amely kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét – emlékeztetett Simicskó István.

Hozzátette: 

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak, most különösképpen a kárpátaljai testvéreinknek. Történelmünk legnagyobb humanitárius akciójában nálunk biztonságra, menedékre lelnek azok, akik a háború miatt hazájukat elhagyni voltak kénytelenek.

– Békében és egyetértésben élni szomszédainkkal, de felkészülni a jövő kihívásaira és mindenben segíteni a magyarságot szerte a világban – ez a hosszútávú kulcsa annak, hogy Trianon traumája keserűségből sikeres jövővé változzon – vetítette előre a frakcióvezető.

Borítókép: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.