időjárás 29°C Pál 2022. június 30.
logo

Záporok és zivatarok is érkezhetnek országszerte

Forrás: Met.hu/Köpönyeg
2022.06.23. 06:43 2022.06.23. 09:18
Záporok és zivatarok is érkezhetnek országszerte

A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből addig még főként délen elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet meg az északi, északkeleti szél – írja a Met.hu.A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: Met.hu

Jórészt derült lesz az ég, de a nyugati, délnyugati határ közelében felhősebb idő várható, és ott a határok mentén helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb lesz.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Többórás napsütésre számíthatunk – írja a Köpönyeg. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb, egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, ami leginkább a légzőszervi, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és a szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Flickr)