A Jobbik szerint fel kell lépni az adóelkerülők ellen

A katás adózás megváltoztatását célzó törvényjavaslatot azonban visszavonatná Brenner Koloman.

2022. 07. 12. 11:24
BRENNER Koloman
Az Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Patyomkin-falut épített a jobboldali kormány az elmúlt 12 évben, ez most dől össze, mintha elbukott volna a Brüsszel elleni szabadságharc – erről beszélt mai napirend előtti felszólalásának első felében Brenner Koloman. A Jobbik politikusa felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság elfogadott javaslatai között szerepelt, hogy a speciális gyors jogalkotások számának csökkentését is vállalja a kormány. Brenner szerint ennek ellentmond, hogy a kormányoldal harminc óra alatt akarja megszavaztatni a katát érintő változtatásokat tartalmazó törvényjavaslatot.

– Az adóelkerülők ellen fel kell lépni, de ne verjék le az ő bűnüket a szociális dolgozókon, kisiparosokon, művészeken, értelmiségieken

– magyarázta a jobbikos politikus, aki a hírek szerint Jakab Péter távozása esetén a Jobbik frakcióvezetői-székébe is szívesen beülne. 

Brenner Koloman szerint ez a jogalkotási folyamat megszégyenítése, hogy az adóév közepén változtatnak az adózáson, azt kérte, hogy azonnal vonja vissza a törvényjavaslatot a Fidesz.

Rétvári Bence válaszában jelezte, hogy a baloldalon Jakab Péter éppen Fekete-Győr András rekordjának megdöntésére készül azzal, hogy fél éven belül megbukik miniszterelnök-jelöltként, majd frakcióvezetőként is. 

A Jobbik hétköznapjai pedig az államtitkár szerint hatalmi vetélkedésről szól, Brenner is kampánybeszédet tartott, amivel a frakcióvezetői posztra jelentkezett be.

A kormánypárti politikus jelezte, hogy a szavakban 

az adózás átalakítását kifogásoló Jobbik a korábbi javaslatai szerint 3 ezer milliárddal emelte volna a magyar emberek és a kisvállalkozások adóit. 

– Karbonadó, társasági adóemelés – ezeket nyújtotta be valójában a Jobbik – mondta Rétvári Bence. 

Az államtitkár szerint a baloldalon nehéz helyzetről beszélnek, de rekordalacsony a munkanélküliség, rekordmagas a foglalkoztatottság. – A háború az egész világnak kihívást jelent, de Európa még a saját helyzetén is ront – jelezte válaszában. Hozzátette: béremelésekkel indult az idei év is, kifizették a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok adómentesek, a családok visszakapták tavaly befizetett adójukat. 

A Jobbikról zárásként megjegyezte, hogy korábban saját szövetségeseik tiltották volna be a pártot, ehhez képest a kormányoldal még kesztyűs kézzel bánik velük.

Borítókép: Brenner Koloman (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.