Elkészült a Lánchíd új acél útpályája

A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.

Forrás: MTI2022. 07. 21. 16:27
Borítókép: A felújítás alatt álló Lánchíd 2021 nyarán (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordidő alatt elkészült a Lánchíd új acél útpályája, amely a régi, elöregedett vasbeton pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon, a hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak – közölte az MTI a BKK információi alapján. 

 Mint írják, a cég közleményében az szerepel, hogy alig egy évvel a pályaszerkezet bontásának kezdete és csupán 11 hónappal az új útpályát alkotó első acélelem behelyezése után már a Lánchíd teljes hosszában beépítették a vasbeton szerkezetet helyettesítő 94 darab acél pályatáblát.
Hozzátették: a parti nyílásokban még folytatódnak az acélszerkezeti javítások. A két pillér között a végéhez közeledik a beépített új acéllemezek, a javított régi szerkezetek, valamint a láncok alsó szakaszának rozsdásodás elleni védelme.
A BKK beszámolt arról is, hogy a pesti villamosaluljáró mellett befejeződtek a 2-es és a 2M villamos pótlásának idejére időzített jelentősebb helyszíni kőmunkák. A villamosalagút homlokfalán letört köveket javították és cserélték újakra, a déli oldalon pedig már a felújított korzókorlátokat szerelik a helyükre.

A budai rakpart fölötti szakaszon ugyancsak az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkák – írták. Az új acél pályatáblák és a szegélylemezek beépítése, az acélszerkezeti javítások, továbbá a függesztő orsók vizsgálata (és szükség szerinti cseréje) már megtörtént, a budai parti nyílásban pedig beépítették az új gyalogosjárdát – közölték. 
 A Lánchíd korszerűsítése a tervek szerint 2023-ig tart, az útpálya már az év végén elkészül – olvasható a közleményben.

 

Borítókép: A felújítás alatt álló Lánchíd 2021 nyarán (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.