Ezúttal a NATO-ról terjesztenek valótlanságokat a Momentumban

Valótlan állításokkal vezette félre az ATV nézőit a Momentum országgyűlési képviselője: Bedő Dávid azt állította, hogy az USA kivételével egyik NATO-tagország sem költ megfelelő összeget a haderejére. A valóság persze teljesen más. Különösen, ami a magyar helyzetet illeti.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 07. 06. 18:34
BEDÕ Dávid
Budapest, 2022. június 28. Bedõ Dávid, a Momentum vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizenegyedik módosításáról szóló vitában 2022. június 28-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis információkat közölt a Momentum országgyűlési képviselője, Bedő Dávid, amikor arról beszélt az ATV Nap híre című július 6-i műsorában, hogy az Egyesült Államokon kívül egyik ország sem teljesíti a NATO-tagság kritériumát, miszerint a GDP két százalékát haderőfejlesztésre kell költeni. Sőt külön kiemelte, hogy Magyarország messze elmarad ettől.

A Momentum képviselőjének kijelentésével szemben az igazság az, hogy az Egyesült Államokon kívül Görögország, Lengyelország, az Egyesült Királyság, Lettország, Észtország, Horvátország és Litvánia is meghaladta a kétszázalékos kritériumot. Ami pedig a hazai viszonyokat illeti: Orbán Viktor is megerősítette a NATO madridi csúcstalálkozóján, hogy a jövő évi magyar költségvetésben a haderőfejlesztésre szánt források meg fogják haladni a NATO által elvárt szintet.

– A katonai célú kiadásainkat a tervezett 2024-es évnél egy évvel hamarabb, már 2023-ban felemeljük a kétszázalékos szintre, a nemzeti össztermék két százalékának szintjére. Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés – mondta Orbán Viktor a madridi csúcson készített Facebook-videójában.

Borítókép: Bedő Dávid, a Momentum vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizenegyedik módosításáról szóló vitában 2022. június 28-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.