Lemondott Erzsébetváros baloldali alpolgármestere

Niedermüller Péter DK-s polgármester magyarázata szerint Ujvári-Kövér Mónika „új kihívásokat keres”.

Vizvári Soma
2022. 07. 13. 16:15
null
bulinegyed - romkocsmák Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július elsejei hatállyal lemondott alpolgármesteri pozíciójáról Ujvári-Kövér Mónika (Momentum–DK–MSZP–PM–LMP) – jelentette be Niedermüller Péter Dk-s polgármester a szerdai erzsébetvárosi képviselő-testületi ülésen.

Képviselő asszony úgy ítélte meg, hogy a közéleti szerepvállalása most egy olyan szakaszba érkezett, amikor új kihívásokat keres, és ezeket az új kihívásokat nem tudja összeegyeztetni azokkal a pluszfeladatokkal, amelyeket alpolgármesterként kellett ellátnia

– indokolta a polgármester Ujvári-Kövér Mónika lemondását.

Telefonon utolértük a lemondott alpolgármestert, aki azt mondta, nem kíván hozzátenni semmit ahhoz, amit Niedermüller Péter közölt a testületi ülésen. Ujvári-Kövér Mónika a VII. kerület 1-es körzetének önkormányzati képviselője, ez Belső-Erzsébetváros centruma. Emellett ő vezette az éjféli záróra alól mentesítő kritériumokat kidolgozó munkacsoportot.

Ahogy nemrég megírtuk, Belső-Erzsébetváros lakói egyre elkeseredettebbek a bulinegyed állapotai miatt. A hetekben egy lakossági fórumon többen jelezték, nem akarnak több teraszt Erzsébetvárosba. Szép számmal akadtak olyan felszólalások, amelyekben belső-erzsébetvárosi lakosok hosszan sorolták az életüket megnehezítő mindennapi jelenségeket. Többen úgy vélik, nem csak azzal van probléma, hogy nem tudnak aludni, sokszor már nem érzik magukat biztonságban a saját lakásukban sem.

Az egyik résztvevő, aki több lakóépületnek is közös képviselője a kerületben, egyenesen kijelentette: nincs meg a bizalom a kerületvezetés iránt, mivel nem valósult meg Niedermüller Péter egyik legfontosabb ígérete, hogy éjféli záróra lesz a bulinegyedben.

Borítókép: Erzsébetvárosi bulinegyed (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.