Magyarország készen áll a fejlesztési forrásokról szóló tárgyalások lezárására

Hörcsik Richárd, a Fidesz képviselője jelezte: a baloldal mindent megtesz azért, hogy a megállapodás ne jöjjön létre.

2022. 07. 12. 11:25
HÖRCSIK Richárd
Budapest, 2021. december 14. Hörcsik Richárd, a Fidesz képviselõje felszólal az élelmiszerláncot szabályozó törvény módosításának vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz–KDNP számára hivatali kötelezettség, hogy biztosítsa a hazánknak elvileg járó európai uniós forrásokat – szögezte le napirend előtti felszólalásában Hörcsik Richárd. A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: Magyarország készen áll a fejlesztési forrásokról szóló tárgyalások lezárására. Mint jelezte, a magyar kormány 2021 májusában nyújtotta be a helyreállítási tervét, ám ezt a mai napig sem hagyták jóvá.

– Jó hír, hogy Navracsics Tibor uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős miniszter tárgyalásai alapján ott tartunk, hogy a kormány kijelölte azokat a vállalásait, amelyek az Európai Bizottság javaslatait elfogadva a lehető leggyorsabb elfogadás előfeltételeivé emelkedtek – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő.

Kiemelte: a baloldal mindent megtesz, hogy ne érjen célba Magyarország, mivel intenzíven lobbiznak azért, hogy gátolják a megállapodást, amivel az országnak okoznak kárt.

– Konkrét megoldási javaslatainkat elküldtük és várjuk, hogy legfeljebb néhány hónapon belül lezárjuk a tárgyalásokat és aláírjuk a megállapodást – válaszolta Latorcai Csaba. A területfejlesztési parlamenti államtitkár hangsúlyozta: arra törekednek, hogy az uniós forrásokkal nem összefüggő kérdéseket leválasszák a tárgyalásokról, így politikai témák ne keveredjenek a szakmai kérdések közé.

– Vállaltuk, hogy 15 százalék alá csökkentjük az egyszereplős közbeszerzések arányát, továbbá a kis- és középvállalkozások még nagyobb arányú részvételét ösztönző intézkedéseket vezetünk be

– fogalmazott Latorcai.

– A kormány azt tűzte ki célul, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon – jelentette ki az államtitkár, majd közölte, hogy a források felhasználását is ezek szerint dolgozták ki, és az a céljuk, hogy minden magyar régió mielőbb elérje az uniós fejlettségi átlagot.

Borítókép: Hörcsik Richárd (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.