Megújul a magyar katonák egyéni felszerelése

A honvédelmi miniszter szerint a változó biztonsági környezet követelményeinek megfelelően modern felszerelést kell biztosítani a nemzet szuverenitását szavatoló katonáknak.

Magyar Nemzet
Forrás: honvedelem.hu2022. 07. 30. 14:07
null
Székesfehérvár, 2022. február 11. Katonák a Magyar Honvédség EUFOR Kontingens 26. váltásának kibocsátó ünnepségén a székesfehérvári Alba Regia laktanya alakulóterén 2022. február 11-én. Február végétõl áll szolgálatba Szarajevóban a Magyar Honvédség EUFOR- (a bosznia-hercegovinai, EU-vezetésû békefenntartó erõk) kontingensének 26. váltása. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A változó biztonsági környezet követelményeinek megfelelően modern felszerelést kell biztosítani a nemzet szuverenitását szavatoló katonáknak

– jelentette ki a honvédelmi miniszter Kecskeméten, hozzátéve: különösen igaz ez most, amikor Magyarország szomszédságában háború dúl, amelynek a vége egyelőre nem látható. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a katonai egyéni felszerelés fejlesztési program a honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik alapköve, mivel magas színvonalú egyéni felszereléssel jól ellátott, jól kiképzett hivatásos és tartalékos katonákra van szükség. A tárcavezető leszögezte, hogy a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. A technológiai és infrastrukturális fejlesztések mellett kiemelten fontos a mindezeket működtető katonák egyéni felszerelésének megújítása is.

A miniszter tájékoztatása szerint a katona egyéni felszerelésfejlesztési program a rendszerszemléletű megvalósítás érdekében magában foglalja többek között az egyéni ruházat, az egyéni harcászati felszerelés, a modern fegyverzet és fegyveroptikai eszközök, valamint a katona egyéni híradó és informatikai eszközök fejlesztését is.

A kormány a honvédelmi alap terhére 2022-ben  34,5 milliárd forinttal, a teljes programot 2022–2023-ban pedig összesen 64,8 milliárd forinttal támogatja. Az új felszerelés megjelenésében és minőségében is megfelel a XXI. század követelményeinek és viselőjének erőt, bátorságot és büszkeséget nyújt – részletezte a tárcavezető.

Borítókép: Katonák a Magyar Honvédség EUFOR Kontingens 26. váltásának kibocsátó ünnepségén a székesfehérvári Alba Regia laktanya alakulóterén 2022. február 11-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.