Orbán Viktor: Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások + videó

A szankciók kinyuvasztják az európai gazdaságot, és nem segítenek Ukrajnának – mondta a miniszterelnök.

2022. 07. 17. 8:30
ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. július 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban 2022. július 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások. Európa gazdasági bajaira csak a béke jelent megoldást!

– írta ma reggel posztolt videójához Orbán Viktor. A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja egy részletét osztotta meg, a felvételeken pedig látható, ahogy az EU-ban, vagy épp a V4-ekkel tárgyal. 

A kormányfő felidézte: 

Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte.

Orbán Viktor a szankciók első felvetésekor arra kérte az uniós vezetőket, higgyék el neki, hogy a szankciókkal nem fogunk segíteni Ukrajnán. Szerinte ugyanis úgy kellene segíteni keleti szomszédunknak, hogy az Ukrajnának jó legyen, nekünk meg lehetőleg ne legyen rossz. 

– A szankciók nem segítenek Ukrajnának, viszont rosszak Európának, és ha így megy tovább kinyuvasztják az európai gazdaságot

– jelentette ki a miniszterelnök. 

A kormányfő szerint a brüsszeli vezetőknek el kellene ismerniük, hogy rosszul kalkuláltak, a szankciós politikát meg kell változtatni. 

Le kell ülni az oroszokkal, tárgyalni kell, fegyverszünetet kell kötni, utána pedig béketárgyalásokat kell folytatni, mert erre a gazdasági bajra csak a béke jelent megoldást

– vetítette előre videója végén Orbán Viktor. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.