időjárás 18°C Amália 2022. október 7.
logo

Orbán Viktor: Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások + videó

Kreft-Horváth Márk
2022.07.17. 08:30 2022.07.17. 14:52
Orbán Viktor: Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások + videó

Szankciók helyett fegyverszünet és béketárgyalások. Európa gazdasági bajaira csak a béke jelent megoldást!

– írta ma reggel posztolt videójához Orbán Viktor. A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja egy részletét osztotta meg, a felvételeken pedig látható, ahogy az EU-ban, vagy épp a V4-ekkel tárgyal. 

A kormányfő felidézte: 

Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte.

Orbán Viktor a szankciók első felvetésekor arra kérte az uniós vezetőket, higgyék el neki, hogy a szankciókkal nem fogunk segíteni Ukrajnán. Szerinte ugyanis úgy kellene segíteni keleti szomszédunknak, hogy az Ukrajnának jó legyen, nekünk meg lehetőleg ne legyen rossz. 

– A szankciók nem segítenek Ukrajnának, viszont rosszak Európának, és ha így megy tovább kinyuvasztják az európai gazdaságot

– jelentette ki a miniszterelnök. 

A kormányfő szerint a brüsszeli vezetőknek el kellene ismerniük, hogy rosszul kalkuláltak, a szankciós politikát meg kell változtatni. 

Le kell ülni az oroszokkal, tárgyalni kell, fegyverszünetet kell kötni, utána pedig béketárgyalásokat kell folytatni, mert erre a gazdasági bajra csak a béke jelent megoldást

– vetítette előre videója végén Orbán Viktor. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.