időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Tállai András: Meg kell védeni a magyarokat, a legfontosabb, hogy ne veszítsék el a munkahelyeiket

Kreft-Horváth Márk
2022.07.04. 15:01 2022.07.04. 15:43
Tállai András: Meg kell védeni a magyarokat, a legfontosabb, hogy ne veszítsék el a munkahelyeiket

Komjáti Imre, az MSZP szónoka mai napirend előtti felszólalása elején gyorsan rögzítette, hogy ő maga dicséretnek veszi, ha osztályharcosnak hívják. – Az MSZP baloldali, akiről a kormány beszél, neoliberálisok, változnak az idők – próbálta megtagadni a kommunista utódpárt nehéz örökségét az MSZP-s politikus. 

Szerinte a dolgozóknak szükségleteik vannak, ilyen a béremelés vagy a fizetés kézhez kapása. Komjáti elmondta, hogy a csornai napelemgyárban nem kaptak fizetést a dolgozók, pedig Áder János is „bábáskodott” a gyár indításakor. Kormányzati támogatást és uniós támogatást is kapott, a helyiek ma fantomgyárként tekintenek rá.

A szocialista honatya ismertette, hogy a kormány szabálytalansági vizsgálatot rendelt a gyár ügyében. 

Ezzel együtt arra volt kíváncsi, hogy kapott-e tájékoztatást a kormány, mit tesznek, hogy ne vesszen el az állami hitel, nyújtanak-e támogatást a dolgozóknak, kifizetik-e az elmaradt béreket?

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára válaszában jelezte, hogy a műfajtól kissé idegen módon egyedi ügyről szólt a felszólalás. A csornai gyár ügyében megerősítette, hogy elindult a szabálytalansági eljárás, aminek lezárulta után tud majd többet mondani.

– Az országot ma az egyedi ügyeken túl az foglalkoztatja, hogy mikor lesz már végre vége a háborúnak – világított rá Tállai. Az államtitkár szerint a kormány olyan lépéseket tesz, amelyek megvédik az embereket a bajtól. – A legfontosabb, hogy ne veszítsék el a munkahelyeiket – rögzítette.

– Akik nem dolgoznak, például a nyugdíjasok, azoknak olyan nyugdíj kell, ami megvédi őket az áremelkedésektől –magyarázta az államtitkár, aki szerint a kormány idén is teljesíti azt a vállalását, mely szerint megvédi a nyugdíjak reálértékét.

– Januárban nyugdíjemelés volt, júliusban újabb nyolchavi nyugdíjemelés, majd a szeptemberi felülvizsgálat is megtörténik, és ha szükséges, novemberben további emelés – vetítette előre a pénzügyminiszter helyettese. 

– Az a fontos, hogy a magyar családokat megvédjük, a kormány ezért dolgozik – zárta felszólalását Tállai András.

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Szócsaták az Országgyűlésben

A kormány ezért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.