Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyenge hidegfronti hatás terheli ma a szervezetünket

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 31 fok között valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, míg délkeleten lesz melegebb az idő.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 08. 31. 6:12
Keszthely, 2022. augusztus 5. Árnyék alá menekülõ emberek a keszthelyi városi strandon 2022. augusztus 5-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keleti megyékben napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, estére a Tiszától keletre beborul az ég.

A délután első felében egy-egy zápor, zivatar kialakulhat a Dél-Dunántúlon, majd estétől már egyre többfelé lehet eső, zápor a dunántúli részeken, a középső országrészben kevés helyen lehet csapadék – írja a Met.hu.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, a Bodrogközben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 31 fok között valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, míg délkeleten melegebb lesz az idő. 

Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. 

Elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő több helyen eső, zápor, emellett a középső megyékben is van esély kevés csapadékra, míg a Tiszántúlon száraz marad az idő.

Az északkeleti szelet sok helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, a csapadékos nyugati területeken lesz a leghidegebb.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket – írja a Köpönyeg.

A tartós hőség okozta tünetek mellett a megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet.

A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Borítókép: Árnyék alá menekülő emberek a keszthelyi városi strandon (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.