Játéktraktorokkal lepték meg Szabó Bálintot a Fidelitas tagjai + videó

Elmondásuk szerint így a gazdatüntetés szervezői legalább egy-két mezőgazdasági járművet fel tudnak mutatni az érdektelenségbe fulladt akcióban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 08. 25. 14:54
Szabó Bálint _ FORRÁS: FACEBOOK
Szabó Bálint _ FORRÁS: FACEBOOK Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborító, hogy éppen az a pártszédelgő Szabó Bálint hergeli a gazdákat, akinek egyébként köze sincs a mezőgazdasághoz 

hangsúlyozta a közösségi oldalán közzétett videójában Ozsváth Kálmán, a Fidelitás szóvivője. A Fidesz ifjúsági szervezetének képviselője felidézte: a szegedi politikus az elmúlt évek folyamán állította már, hogy megverték, megerőszakolták, elkábították és kikötözték, eltűnt, majd előkerült, éppen ezért nem csoda, hogy egy szavát sem hiszi el senki. Ennek fényében pedig az sem meglepő, hogy érdeklődés hiányában kudarcba fulladt az a gazdatüntetés is, amit augusztus 20-ára meghirdetett meg. Az előre beharangozott 1800 traktornak és 2200 személyautónak pedig se híre, se hamva nem volt.

A botránypolitikus azonban továbbra is kitart az országos gazdatüntetés létezése mellett, így a Fidelitas két színes játéktraktort vitt a tüntetés helyszínére, hogy a szervezők legalább egy-két mezőgazdasági járművet fel tudjanak mutatni az érdektelenségbe fulladt akcióban.

Miként lapunk is beszámolt róla, 

lényegében semmi nem lett abból a demonstrációból, amit a volt szocialista politikus, Szabó Bálint szervezett Budapestre. A Most a vidék jön! címmel meghirdetett országos tüntetés ugyanis – amelynek miértje továbbra is számos kérdést vet fel – nem a rossz időjárás vagy, ahogy Szabó igyekezett sugallni, az azt megakadályozni akaró hatóságok, hanem az érdeklődés hiánya miatt bukott meg.

Szabó ugyanakkor végig azt hangoztatta, hogy augusztus 20-án jelentős demonstráció lesz, szombat éjfélig háromszáz (korábban 1800 traktorról beszélt) traktor érkezik Budapestre, amelyekkel a pesti alsó rakpart Parlament melletti szakaszára vonulnak, és legalább reggelig fognak tüntetni. A baloldali politikus emellett arról is beszélt, hogy a következő hetvenkét órában több tízezer gazda érkezhet a fővárosba, hogy Nagy István agrárminiszterrel egyeztessenek. 

A nagyjából száz főt megmozgató tüntetésre végül a Dózsa György úton került sor, mivel a rakpartot az augusztus 20-i tűzijáték miatt már péntek este lezárták. Amikor azonban kiderült, hogy az időjárási körülmények miatt a show időpontja módosul, Szabó biztos volt benne, hogy mindössze három-öt órán belül megoldódik az alsó rakpart szabaddá tétele, s levonulhatnak oda. Erre azonban, miként a gazdák és a traktorosok megjelenésére, egész éjjel nem került sor.

 A demonstráció folyamán több résztvevő és járókelő is úgy vélte, hogy Szabó Bálint csak hitegeti a követőit a Budapestre tartó traktorflottával.

 A gazdatüntetés kudarcát jelezte továbbá az is, amikor egy résztvevő kérésére a szegedi képviselő nem volt hajlandó felhívni egyetlen traktorost sem, aki épp a fővárosba tartott volna a járművén. Végül a szegedi önkormányzati képviselő is kénytelen volt elismerni, hogy az általa várt munkagépek később sem fognak megérkezni.

Borítókép: Szabó Bálint (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.