Kilencszáznál is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 646 határsértőt tartóztattak fel és 289 főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 12. 7:34
null
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iraki, jordán, libanoni, líbiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei az 5501-es számú úton, Baján ellenőrizni akartak egy magyar kisteherautót, azonban a sofőr továbbhajtott, majd később egy földes úton megállt, kiszállt az autóból és elmenekült. 

Az ellenőrzött járműben 22, magát szír állampolgárnak valló külföldi találtak a rendőrök. Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az egyenruhások Ásotthalmon, az 5509-es úton közúti ellenőrizni szerettek volna egy magyar kisteherautót. A jármű sofőrje a rendőri jelzéseket ellenére továbbhajtott, letért az útról és megállt. A moldáv származású sofőr elmenekült, azonban nem sokkal később elfogták a rendőrök. 

Az ellenőrzött gépjárműben kilenc, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Az egyenruhások Győr mellett, az M1-es autópályán ellenőriztek egy magyar autót, amelyet egy magyar származású sofőr vezetett. Rajta kívül még tíz, magát indiai, afgán és pakisztáni állampolgárnak valló külföldi tartózkodott a járműben.

A rendőrök Sopronhorpácson ellenőriztek egy német autót, amelyet egy holland férfi vezetett. 

A gépjárműben a sofőrön kívül hét, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Budapest XXIII. kerületében  az egyenruhások egy bolgár személygépkocsi 47 éves macedón állampolgárságú vezetőjével szemben intézkedtek, aki az előtte álló rendőrautónak ütközött.  Az ellenőrzött gépjárműben 18, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. A balesetben senki sem sérült meg.

A rendőrök Ruzsán, az 5431-es számú úton ellenőrzés alá vontak egy ukrán személygépkocsit, amelyet egy 44 éves ukrán személy vezetett. 

A járműben a vezetőjén kívül két, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Mint ahogyan arról már korábban beszámolt a Police.hu a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Balotaszállás térségében megállítottak egy kisteherautót, amelyet egy svéd férfi vezetett. A járműből több illegális migráns is kiszállt és elszaladt. A határsértők felkutatására a rendőrök a Készenléti Rendőség helikopterét is bevonták, így 34, magát szír, tunéziai és török állampolgárnak valló külföldit sikerült feltartóztatniuk.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az egyenruhások Jánossomorja közigazgatási területén ellenőriztek egy német honosságú lakóautót, és 35 éves, román állampolgárságú vezetőjét. 

A járműben húsz, magát indiai, pakisztáni és afgán állampolgárságúnak valló külföldi tartózkodott.

A Mezőőrség munkatársainak jelzése alapján a rendőrök 2022. augusztus 11-én 15 óra után Ásotthalmon ellenőriztek egy cseh személygépkocsit, és ukrán vezetőjét.  A járműben hét, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az egyenruhások Veszprém területén megállítottak egy magyar honosságú személygépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A gépjárműben a sofőrön kívül 13, magát indiai, szír és libanoni állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az M5-ös autópályán, Inárcson a járőrök ellenőrizni akartak egy magyar járművet. A gépjármű vezetője a rendőri jelzésre azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott Ócsa felé, majd később Ócsán belehajtott egy árokba, ahonnan a sofőr elmenekült, jelenleg is keresik.

A gépjárműben 11, magát indiai és afgán állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során több személy is megsérült.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.