Majdnem ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 666 határsértőt tartóztattak fel és 298 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 13. 8:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban nem tudták igazolni sem kilétüket, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskunban 6 esetben 66, Csongrád-Csanád megyében 16 esetben 232 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 9 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.

A rendőrök Ásotthalom területén, lakott területen kívül, az 55. számú főúton ellenőriztek egy német honosságú tehergépkocsit és annak 49 éves török vezetőjét. 

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a járműben 14, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A járőrök Röszke lakott területén kívül, az M5-ös autópályán ellenőrzés alá vontak egy 43 éves bolgár férfit, egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét. A járműben négy, magát török állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Rendőri intézkedés során Zsira területén ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét, egy 27 éves orosz állampolgárságú férfit és utasát, egy 30 éves, szintén orosz férfit. A gépkocsiban kilenc, magukat indiai állampolgárnak valló férfit szállítottak.

A rendőrök Lövő területén, lakott területen kívül, a 84-es számú főúton lévő benzinkúton ellenőrzés alá vontak az osztrák hatóságoktól kapott információk alapján egy 29 éves magyar állampolgárt, egy magyar honosságú tehergépkocsi vezetőjét.

 Az általa vezetett gépkocsiból 30 fő illegális migráns szállt ki és szaladt el. Az osztrák hatóságok két tunéziai állampolgárt Ausztria területén feltartóztattak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelzése alapján a járőrök Szigetszentmiklós lakott területén kívül, az M0-s autóúton ellenőrzés alá vontak egy 27 éves szír férfit, egy német honosságú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban hét, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

A KR NNI jelzése alapján a rendőrök Ásotthalom lakott területén kívül, az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá vontak egy magyar próbarendszámmal ellátott személygépkocsi vezetőjét, egy litván férfit. 

A gépkocsiban 10, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott rajta kívül.

Ugyancsak a KR NNI jelzése alapján az egyenruhások Inárcs területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán ellenőriztek egy lengyel honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét. A 27 éves türkmén állampolgárságú sofőr négy, magát szír állampolgárnak valló férfit szállított.

Szintén a KR NNI jelzése alapján a rendőrök Jánosháza területén, lakott területen kívül, a 8-as számú főúton egy szlovák honosságú személygépkocsit és annak vezetőjét ellenőriztek. A 19 éves spanyol férfin kívül a gépkocsiban 17, magukat indiai és pakisztáninak valló férfi volt utasként.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.