A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Majdnem nyolcszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 480 határsértőt tartóztattak fel és 305 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 09. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 144 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Budzsak, Dunafalva, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Mélykút, Tataháza, Tompa és Vaskút közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 298 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Ferencszállás, Királyhegyes, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zsombó közigazgatási területén – olvasható a Police.hu cikkében.Győr-Moson-Sopron megyében két alkalommal összesen négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Fertőrákos és Mosonmagyaróvár közigazgatási területén.

Baranya megyében két alkalommal összesen három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Mohács és Kölked közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten két, Tatabányán 13, Balassagyarmaton öt, Inárcson két esetben összesen négy, Szigetszentmiklóson hét határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, jordán, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében tíz esetben a rendőrök összesen 305 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 19 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt három, embercsempészés miatt kilenc ember ellen indult büntetőeljárás.A makói rendőrkapitányság járőrei a 43-as számú főúton, Ferencszálláson egy magyar személygépjárműre lettek figyelmesek. Az egyenruhások követni kezdték a járművet, amely később megállt, és a gépjármű vezetője, valamint néhány utasa elfutott a helyszínről. A járműben három, magát indiai állampolgárnak valló külföldit találtak. A helyszínen terepkutatás során további 12, magukat indiai és afgán állampolgárnak valló külföldit találtak. Az embercsempészt jelenleg is keresik.A balassagyarmati rendőrkapitányság járőrei a 22-es főúton ellenőrzés alá akartak vonni egy nagy sebességgel közlekedő, lengyel honosságú személygépjárművet, azonban a gépjármű vezetője megállás nélkül továbbhajtott az államhatár irányába. A szlovák társhatóságokkal együttműködve később sikerült megállítani, a gépjárműben négy, magát szír állampolgárnak való személy tartózkodott.

Mint ahogyan arról már korábban beszámolt a Police.hu, a szécsényi rendőrkapitányság járőrei Balassagyarmaton egy lengyel hatósági jelzésű személygépkocsit ellenőriztek. A jármű utasterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A Bács- Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei Öttömös külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú kisteherautót, amelyet egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A gépjárműben 19, magát pakisztáni és indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei Inárcs közigazgatási területén, az M5-ös autópályán ellenőriztek egy albán honosságú személygépkocsit, amelyet egy 19 éves albán férfi vezetett. A gépjárműben három, magát albán állampolgárnak valló külföldi utazott.Az egyenruhások Mórahalom közigazgatási területén, az 5432-es főúton megállítottak egy moldáv honosságú személygépjárművet, amelyet egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. Az ellenőrzés során a gépjárműben három, magát török állampolgárságúnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Tatabánya közigazgatási területén, az M1-es autópályán ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy bolgár állampolgár vezetett. Az autó utasterében 13, magát afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.