Novák Katalin: A kihívásokra ott van a válasz az egyetemi szakokon

Az államfő szerint olyanná kell válniuk a hallgatóknak, akiktől érdemes tanulni, és akikért nekünk is érdemes volt tanulni és dolgozni.

Forrás: MTI2022. 08. 28. 20:03
NOVÁK Katalin
Budapest, 2022. augusztus 28. Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepségén a Várkert Bazárban 2022. augusztus 28-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy tudású, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk – hangoztatta Novák Katalin köztársasági elnök a hallgatókhoz szólva vasárnap a Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepségén a Várkert Bazárban

 – közölte az MTI. 

Az államfő úgy fogalmazott: szeretné, ha Magyarországon az egyetemek fő célja a versenyképes tudás átadása mellett a gondolkodásra tanítás, a kritikus szemléletű gondolkodásra való ösztönzés lenne.

Váljanak olyanná, akiktől érdemes tanulni, és akikért nekünk is érdemes volt tanulni és dolgozni

 – szólt Novák Katalin a hallgatókhoz. 

Mint írták: 

a köztársasági elnök arra is rámutatott, hogy nincsen békeidő, hiszen a szomszédunkban háború zajlik,

ezt megelőzően pedig járvány söpört végig a világon. Emiatt a háború sújtotta övezet mellett az egész világon nehezebb gazdasági helyzet köszöntött be – idézte az MTI az államfőt. 

Ahogyan arra Novák Katalin felhívta a figyelmet beszédében, számos országnak, így Magyarországnak is energetikai nehézségekkel, ellátási problémákkal kell szembenéznie: logisztikai kihívások előtt állunk majd, miközben felértékelődik a nemzetközi kapcsolatok jelentősége, a nemzetközi vérkeringésben való aktív részvétel és a Föld állapotáért való aggodalom – sorolta. Hozzátette: 

ezekre a kihívásokra ott van a válasz a különböző egyetemi szakokon, ezekre a kérdésekre kapják meg a hallgatók a választ a megfelelő tudás megszerzésével az egyetemi évek alatt. 

Az államfő felidézte: a Corvinus az egyetemi átalakítások úttörője volt, az első olyan egyetem, amely megújult formában működhet.

Az egyetemi évekről úgy szólt Novák Katalin, hogy tartást, tudást, életrevalóságot, életre szóló barátságokat és barátságon túli kapcsolatokat is adhatnak. 

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepségén a Várkert Bazárban 2022. augusztus 28-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.