időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Új polgármestere van Ásotthalomnak és Mártélynak

Munkatársunktól
Forrás: MTI
2022.08.07. 21:16 2022.08.07. 21:23
Új polgármestere van Ásotthalomnak és Mártélynak

.

A Mi Hazánk által támogatott, független Papp Renáta nyerte az időközi polgármester-választást a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon. A település korábbi polgármestere összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. Az időközi választáson öt jelölt indult: hárman függetlenként, egy jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben és egy a Megoldás Mozgalom jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy 3200-an szerepelnek.

Szintén tegnap Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. A Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület feloszlatta magát. 

A Választás.hu oldalon olvasható adatok szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. 

A községben képviselő-választást is tartottak. A hat egyéni listás képviselői posztra tizenöt független jelölt közül választhattak a mártélyiak.

 

Borítókép: Illusztráció ( Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.