időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Újra javasolják a maszk használatát

Munkatársunktól
2022.08.05. 06:50
Újra javasolják a maszk használatát

Több szakember szerint is hamarosan újabb oltási kampányra és részleges maszkviselési kötelezettség bevezetésére lenne szükség a koronavírus-járvány megfékezésére. 

Zacher Gábor orvos-toxikológus és Falus András immunológus is arról nyilatkozott, hogy még a nyáron újra hordani kellene a maszkot az emelkedő esetszámok ­miatt. Zacher Gábor szerint a lehető leghamarabb be kellene indítani az újabb oltási kampányt is.
Zacher a Hír TV-ben arról is beszélt, hogy nagyon sokan még mindig szkeptikusak a koronavírus-oltásokkal szemben, miközben az elmaradottabb országokban még mindig alacsony az átoltottság. Ez újabb és újabb varián­sok kialakulását eredményezheti, amelyek aztán más kontinensekre is átterjedhetnek, amint az például az omikronnal is történt. Zacher Gábor hangsúlyozta, hogy az utolsó megkapott oltás után fél-háromnegyed évvel jelentősen csökken az ellenanyag szintje. Ha pedig valaki például csak két oltást kapott, és azokat is már egy éve, annak nem sok védettsége maradt mostanra – tette hozzá. 

Az oltás azért is fontos lehet, mert hazánkban egyre rosszabbak a koronavírus-adatok. A korábbi stagnálást követően országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz SARS–CoV–2 örökítőanyag-koncentrációja. Emelkedő koronavírus-koncentrációt mértek a nagyvárosok közül Budapesten, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben.

 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.