Bő háromszázmilliót költenek Budapest születésnapjára

A Fővárosi Közgyűlés holnapi ülésén tárgyalnak többek között az M3-as metróvonal rekonstrukciójáról is.

2022. 09. 27. 17:56
BÕSZ Anett; KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KISS Ambrus; SZÁMADÓ Tamás; KERPEL-FRONIUS Gábor
Budapest, 2022. június 29. Karácsony Gergely fõpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes (b3), Tüttõ Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes (b2), Bõsz Anett humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás fõjegyzõ (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelõs fõpolgármester-helyettes (j) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. június 29-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maratoni tanácskozásra lehet számítani a Fővárosi Közgyűlés holnapi ülésén. A képviselők megtárgyalják többek között az M3-as metróvonal infrastruktúrájának rekonstrukciójáról szóló javaslatot. Sajtóhírek szerint az előterjesztés az áramellátási és biztosítóberendezési rendszerek, valamint a metrószerelvény vezérlési rendszerei közötti műszaki kapcsolatrendszer szabályozásáról szól. Ezek mellett tárgyalnak majd az egyes budapesti ingatlanoknak a magyar állam tulajdonába és Budapest  V. kerület önkormányzata vagyonkezelésébe kerülésével kapcsolatos kérdések rendezéséről, amely több közterületet érint. 

– A főváros önkormányzata jóformán egyáltalán nem látta el a Vörösmarty és a Podmaniczky Frigyes tér üzemeltetését

– nyilatkozott az üggyel kapcsolatban még júliusban a belváros önkormányzata, miután kiderült: Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a fővárosi önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul, illetve a bíróságon pert indít a tulajdonelvonásért az alaptörvény szerint járó kártalanítás érdekében, miután a parlament négy budapesti közterület államosításáról döntött. A belvárosi önkormányzat akkor lapunknak kiemelte: a kormány a Podmaniczky tér és a Vörösmarty tér a belváros önkormányzata általi megújítására jelentős anyagi forrást biztosított. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a megújított terek 2019. évi átadását követően a főváros önkormányzata teljesen elhanyagolta az üzemeltetésüket.

Tárgyalnak Budapest egyesítésének 150. évfordulójával kapcsolatos programsorozatról is. Úgy tudni, a rendezvények két éven keresztül tartanának, 2022. november 17-e és 2024. november 17-e között. A nagyobb programok és a városmarketing kidolgozása a Budapest Brand Zrt. feladata lesz. Úgy tudni, a rendezvénysorozatra a főváros 2022-ben 320 millió forintot különített el. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. június 29-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.