időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Deutsch Tamás: Brüsszel szerint az Európai Parlament vagyonnyilatkozati szabályai rosszak

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.09.28. 09:47 2022.09.28. 14:54
Deutsch Tamás: Brüsszel szerint az Európai Parlament vagyonnyilatkozati szabályai rosszak

„Brüsszelben hosszú éveken át, aki csak élt és mozgott a magyar vagyonnyilatkozati rendszert gyalázta. Néhány hónapja aztán változtatás nélkül átvettük az Európai Parlament vagyonnyilatkozati szabályait. Erre kiderült, hogy Brüsszel szerint az európai szabályok a rosszak és mégis a korábbi magyar vagyonnyilatkozati rendszer a jobb” – fogalmazott a Facebok-oldalán közzétett bejegyzésben Deutsch Tamás.

A Fidesz európai parlamenti képviselője arra reagált, hogy a Magyar Közlöny legújabb számából kiderült: a nemrégiben hazánkban bevezetett – az Európai Parlamentben és Németországban is alkalmazott – vagyonnyilatkozati rendszerről a korábbi magyarra, az addig is Európa legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszerére állunk vissza. Az Európa-szerte elismert és minden uniós ország európai parlamenti képviselője által évek óta alkalmazott vagyonnyilatkozati rendszer júliusi átemelése mögött elsősorban az európai uniós jogállamisági integráció erősítése húzódott meg.

Deutsch Tamás hozzátette: „Körömrágós izgalommal várom, hogy az Európai Parlament mikor fog megfelelni ezeknek a szigorú és következetes brüsszeli elvárásoknak”.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.