Deutsch Tamás: Brüsszel szerint az Európai Parlament vagyonnyilatkozati szabályai rosszak

A Fidesz EP-képviselője reagált a hírre, hogy a kormány visszaállítja a korábbi vagyonnyilatkozati rendszert.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 09. 28. 9:47
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2021. november 14. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Brüsszelben hosszú éveken át, aki csak élt és mozgott a magyar vagyonnyilatkozati rendszert gyalázta. Néhány hónapja aztán változtatás nélkül átvettük az Európai Parlament vagyonnyilatkozati szabályait. Erre kiderült, hogy Brüsszel szerint az európai szabályok a rosszak és mégis a korábbi magyar vagyonnyilatkozati rendszer a jobb” – fogalmazott a Facebok-oldalán közzétett bejegyzésben Deutsch Tamás.

A Fidesz európai parlamenti képviselője arra reagált, hogy a Magyar Közlöny legújabb számából kiderült: a nemrégiben hazánkban bevezetett – az Európai Parlamentben és Németországban is alkalmazott – vagyonnyilatkozati rendszerről a korábbi magyarra, az addig is Európa legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszerére állunk vissza. Az Európa-szerte elismert és minden uniós ország európai parlamenti képviselője által évek óta alkalmazott vagyonnyilatkozati rendszer júliusi átemelése mögött elsősorban az európai uniós jogállamisági integráció erősítése húzódott meg.

Deutsch Tamás hozzátette: „Körömrágós izgalommal várom, hogy az Európai Parlament mikor fog megfelelni ezeknek a szigorú és következetes brüsszeli elvárásoknak”.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.