Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk ma

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 09. 11. 7:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elsősorban a Dunántúl délnyugati harmadán-felén, valamint az északkeleti megyékben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar, illetve kisebb eséllyel az északi tájakon is lehet egy-egy ilyen csapadékgóc.

Az északnyugati, nyugati szelet élénk, főként az Észak-Dunántúlon és a középső területeken erős lökések kísérik – írja a Met.hu.

Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

 Késő este 13 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Az ország északkeleti, keleti harmada fölött átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. 

Másutt a gomolyfelhők jórészt feloszlanak, túlnyomórészt derült vagy kissé felhős lesz az ég.

 Eleinte az északkeleti megyékben lehet még néhány zápor, zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék. A légmozgás mindenütt veszít erejéből, de élénk széllökések továbbra is több helyen kísérhetik az északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de a derült, szélcsendes északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás várható – írja a Köpönyeg.

A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet.

 A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.