Ismét ezernél több határsértővel szemben kellett intézkedni

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Forrás: Police.hu2022. 09. 27. 6:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 26-án összesen 820 határsértőt tartóztattak fel és 192 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 23 esetben összesen 133 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bácsborsód, Bácsbokod, Bátmonostor, Csikéria, Dunafalva, Gara, Homorúd, Hóduna, Katymár, Kelebia, Kiskunmajsa, Petőfiszállás és Újmohács területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 39 esetben összesen 603 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Forráskút, Mórahalom, Makó, Nagylak, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz és Szeged területén.     

Baranya megyében egy esetben négy, Budapesten négy esetben 14, Győr-Moson-Sopron megyében hat esetben 30, Komárom-Esztergom megyében egy esetben 13 fő, Pest megyében két esetben 21, Zala megyében egy esetben két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, marokkói, pakisztáni, szenegáli, szír, szomáliai, török, tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során Csongrád-Csanád megyében kilenc esetben 192 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Magyarország területén az elmúlt nap során embercsempészés miatt kilenc ember ellen indult büntetőeljárás.

 

A rendőrök Kiskunmajsa területén 2022. szeptember 26-án 1 óra után ellenőriztek egy szerb személygépkocsit, amelyet egy 25 éves szerb férfi vezetett. A járműben nyolc magát indiai és egy magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján Nagycenk területén az M85 számú főúton 2022. szeptember 26-án 10 óra után az egyenruhások megállítottak egy francia tehergépkocsit, amelyet egy moldáv állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 11 magát pakisztáni és három magát indiai állampolgárnak valló férfit találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján Ács területén az M1 autópályán 2022. szeptember 26-án kora délután a járőrök ellenőriztek egy cseh személygépkocsit, amelyet ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 13, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség járőrei Bátmonostor területén 2022. szeptember 26-án nem sokkal dél után ellenőrzés alá vontak egy cseh tehergépkocsit. A két cseh állampolgárságú embercsempész a jármű rakterében 14, magát szír állampolgárnak valló férfit szállított.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és az osztrák rendőri kontingens közös járőre Ásotthalom területén az 55. számú főúton 2022. szeptember 26-án ellenőrzött egy német gépkocsit, amit egy szír állampolgárságú férfi vezetett. A járműben kilenc szír állampolgárságú férfi tartózkodott.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és az osztrák rendőri kontingens közös járőre Ásotthalmon az 55. számú főúton 2022. szeptember 26-án megállított egy szlovák gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A járműben az átvizsgáláskor 18, magát szír állampolgárságúnak valló férfit találtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján Inárcs területén az M5 autópályán 2022. szeptember 26-án a rendőrök ellenőriztek egy szlovén gépkocsit, amelyet egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A tehergépkocsi rakterében 19, magát indiai állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott. 

Az egyenruhások Öttömösön az 55-ös számú főúton 2022. szeptember 26-án este ellenőriztek egy magyar állampolgárságú férfit, aki egy magyar gépkocsival 11, magát török állampolgárságúnak valló férfit szállított.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.