időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Kovács István képviseli Magyarországot az európai konzervatívok konferenciáján

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ
2022.09.22. 19:28 2022.09.22. 20:23
Kovács István képviseli Magyarországot az európai konzervatívok konferenciáján

Tallinnban Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója vett részt azon a kétnapos konferencián, amelyet a lengyel kormánypártot és a jövő heti olasz választások nagy esélyesének számító Fratelli d’Itáliát is magában tömörítő Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsalád agytrösztje, a Margaret Thatcher által alapított New Direction szervezett – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

Fotó: Alapjogokért Központ

Az európai konzervatív, patrióta think-tankeket, gondolkodókat egybegyűjtő találkozón Kovács István elmondta: 

Európa jelenleg többdimenziós válsággal küzd, és félő, hogy Brüsszel nem megoldani akarja a problémákat, hanem súlyosbítani, hogy még több hatáskört vonhasson el a tagállamoktól.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója emlékeztetett rá, hogy az elmúlt másfél évtizedben számos válsággal néztünk szembe: pénzügyi válság, migrációs krízis, világjárvány és most az ukrajnai háború. Mindegyik alapvetően befolyásolta Európa életét. 

A brüsszeli elit mindegyik válságra kizárólag rossz, Európa és az európai emberek érdekeit sértő, mindennapjait hátrányosan befolyásoló válaszokat adott. Ezek a rossz válaszok, téves politikák mára oda vezettek, hogy az európai civilizáció és a kontinens jövőjét veszélyeztetik. 

Éppen ezért vissza kell vennünk Brüsszeltől és a baloldali brüsszeli elittől a kezdeményezést, és a konzervatív erőknek olyan nemzetközi hálózatot, együttműködést kell létrehozni, amely felveszi a versenyt a Nyílt Társadalom globális hálózatával.

Fotó: Alapjogokért Központ

Kovács István a neves amerikai konzervatív think-tank, a The Heritage Foundation vezető kutatójának, Mike Gonzáleznek, valamint Jay Aeba, a Japán Konzervatív Unió elnökének részvételével, a nemzetközi szabadság mozgalmak szerepét körbejáró kerekasztal-beszélgetésen elmondta, Magyarország a nemzetközi jobboldali együttműködés érdekében nagyon sokat tett az elmúlt időszakban. 

Erre volt jó példa, hogy az Alapjogokért Központ szervezésében először tartották Európában a legnagyobb amerikai konzervatív összejövetelt, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát, a CPAC Hungaryt idén májusban.

 

Borítókép: Az Európai Konzervatívok és Reformisták pártcsalád agytrösztje, a Margaret Thatcher által alapított New Direction által szervezett kétnapos konferencia (Fotó: Alapjogokért Központ)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.