Leszbikus konferenciát tarthatnak a magyar fővárosban

Budapest szerepel a leszbikusok konferenciarendezési tervei között.

Magyar Nemzet
2022. 09. 02. 14:52
null
Budapest, 2022. július 23. A 27. Budapest Pride résztvevõi vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemû és queer emberek) és támogatóik a XIII. kerületi Dráva utca és a Carl Lutz rakpart találkozásánál gyülekeztek, onnan indult el a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás a Szabadság térre. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest szerepel a leszbikusok konferenciarendezési tervei között.

Budapestre tervezi szokásos éves konferenciájának megrendezését az Európai és Közép-ázsiai Leszbikus Közösség (EuroCentralAsian Lesbian Community). Ennek indoka az, hogy a közösség kutatási igazgatója, Ilaria Todde szerint a magyar kormány állítólagos LMBT-ellenes retorikáját egyre több ország veszi át, és a szervezet elítéli a leszbikusok diszkriminációját.

Erre példaként Szerbiát hozta fel, ahol Ana Brnabic miniszterelnök maga is vállaltan leszbikus, de az ottani hatóságok mégsem engedélyezték a EuroPride felvonulást, mert állításuk szerint nem tudták volna garantálni a résztvevők biztonságát.

Az Európai Leszbikus Konferenciát az előző években Bécsben, illetve Kijevben rendezték meg.  A gyűlés mottója egyházellenes megnyilvánulásként is értelmezhető, mely így hangzik: „Egy leszbikus – áldás, száz leszbikus – forradalom.” A magyar kormány az elmúlt időszakban a politikája középpontjába helyezte a gyermekek védelmét a szexuális propagandától, ami ellen az LMBT- szervezetek tiltakoztak. 

Borítókép: A 27. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.