Edina 2024. február 26.
logo

Leszbikus konferenciát tarthatnak a magyar fővárosban

Magyar Nemzet
2022.09.02. 14:52 2022.09.02. 17:50
Leszbikus konferenciát tarthatnak a magyar fővárosban

Budapestre tervezi szokásos éves konferenciájának megrendezését az Európai és Közép-ázsiai Leszbikus Közösség (EuroCentralAsian Lesbian Community). Ennek indoka az, hogy a közösség kutatási igazgatója, Ilaria Todde szerint a magyar kormány állítólagos LMBT-ellenes retorikáját egyre több ország veszi át, és a szervezet elítéli a leszbikusok diszkriminációját.

Erre példaként Szerbiát hozta fel, ahol Ana Brnabic miniszterelnök maga is vállaltan leszbikus, de az ottani hatóságok mégsem engedélyezték a EuroPride felvonulást, mert állításuk szerint nem tudták volna garantálni a résztvevők biztonságát.

Az Európai Leszbikus Konferenciát az előző években Bécsben, illetve Kijevben rendezték meg.  A gyűlés mottója egyházellenes megnyilvánulásként is értelmezhető, mely így hangzik: „Egy leszbikus – áldás, száz leszbikus – forradalom.” A magyar kormány az elmúlt időszakban a politikája középpontjába helyezte a gyermekek védelmét a szexuális propagandától, ami ellen az LMBT- szervezetek tiltakoztak. 

Borítókép: A 27. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.