Magyar autóval karambolozott az embercsempész Szlovákiában

Már Észak-Szlovákiát is ellepik az illegális migránsokat Nyugat-Európába szállító embercsempészek. Egyikük magyar rendszámú autóval karambolozott, majd sorsára hagyta a csempészett családokat. A szlovák rendőrök magyar kollégáikkal együtt járőröznek a magyar–szlovák határ mentén.

2022. 09. 14. 13:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már Észak-Szlovákiát is elérték az embercsempészbandák új útvonalai. Tegnap magyar rendszámú X5-ös BMW-vel karambolozott egy embercsempész Csavajó és Gapel között, a senki földjén. A bűnöző elmenekült, a csempészett illegális migránsokat, köztük kiskorú gyerekeket hagyott a sorsára. A helyszínre küldött nyitrai rendőrök a balesettől több tíz méterre felfigyeltek két felnőtt nőre, négy felnőtt férfira és a négy egy és öt év közötti gyermekre. Az egyik nőnek eltörött a kulcscsontja, a másiknak eltört az orra. 

Az embercsempész sorsára hagyta a baleset után őt is. Forrás: Szlovák Rendőrég

A rendőrség ezért orvosi segítséget hívott, a nőket a helyszínen ellátták. Eközben a balesetet bejelentő érkezett a helyszínre és a járőrnek elmondta: látta a sofőrt a baleset helyszínéről menekülni, beszállni egy másik járműbe, amelyről bővebb tájékoztatást adott a rendőröknek.

A sérült nőket egy gyermekkel együtt kórházba szállították. A többieket az Illegális Migráció Elleni Küzdelem Nemzeti Egységének nyomozója hallgatta ki. Kiderült, a négy kiskorú fiú szüleik és két másik férfi kíséretében a Török Köztársaságból, illetve a Szíriai Arab Köztársaságból érkeztek. A két szíriai arab köztársasági állampolgár hivatalos menedékkérő a Bolgár Köztársaságban. Ezért a dublini rendelet értelmében elszállítják őket a Bolgár Köztársaságba. A Török Köztársaság állampolgárait engedély nélküli szlovákiai tartózkodásuk miatt közigazgatási kitoloncolási végzés alapján kitoloncolják az országból.

Alig egy órája közölte a szlovák rendőrség, hogy rövid idő alatt két csoportban 54 illegális migránst fogtak el a Léva melletti Garamkálna külterületén.

A Léva közelében elfogott illegális migránsok egyik csoportja. Fotó: Szlovák Rendőrség

A lévai rendőrök kaptak értesítést arról, hogy Garamkálna (Kalná nad Hronom) kereszteződésében áll egy furgon, körülötte sok a gyanús személy. A körzeti megbízottak 23 szíriai férfit fogtak el, és hívták az  Illegális Migráció Elleni Küzdelem Nemzeti Egységét. Nem sokkal később, 500 méterrel távolabb a rendőrök közúti ellenőrzés során megállítottak egy furgont, 31 szíriai és jemeni migránst, valamint az embercsempészt is elfogva.

A Szlovák Rendőrség keddi közlése szerint megkezdődött a közös, szlovák–magyar rendőri járőrözés a szlovák–magyar határ térségében, válaszul a súlyosbodó illegális migránsnyomásra.

Közös szlovák–magyar rendőrjárőr. Forrás: Szlovák Rendőrség

A rendőrök közösen ellenőrzik a gépjárművekben utazó személyeket, különös tekintettel a személyazonosság ellenőrzésére, a külföldiek tartózkodási engedélyére, az úti okmányok hitelességére, az illegális migrációra koncentrálva, valamint együttesen lépnek fel a jogellenes magatartás megszüntetése érdekében határ menti területeken.

Borítókép: Észak-Szlovákiában karambolozott embercsempész áldozatai, migránscsaládok sérültekkel (Forrás: Szlovák Rendőrség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.