időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Megerősítette humanitárius együttműködését a Hungary Helps program és az Ökumenikus Segélyszervezet

Forrás: MTI
2022.09.22. 17:53 2022.09.22. 18:23
Megerősítette humanitárius együttműködését a Hungary Helps program és az Ökumenikus Segélyszervezet

Programalkotó találkozót tartottak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Üldözött Keresztényeket Segítő Programokért Felelős Államtitkársága, a Hungary Helps Ügynökség és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) vezetői, hogy áttekintsék a humanitárius segélyezés és a közel-keleti üldözött keresztények megsegítése terén együttműködésük eredményeit és kijelöljék a jövő feladatait – írja az MTI.

A MÖS a Hungary Helps program stratégiai partnereként az elmúlt években számos közel-keleti, kelet-afrikai programot valósított meg, valamint Ukrajnában is kiemelt partnere a kormányzati támogatású segélyezési programoknak.

A felek egyetértettek a korábbi együttműködés meghosszabbításában és megerősítésében, különösen az ukrajnai humanitárius válság enyhítése, az elmúlt években erőszakos üldöztetést szenvedett iraki keresztények hazatérése és szülőföldön maradásának támogatása, valamint a háború sújtotta Etiópiában a gazdasági és erőszakos fenyegetéseknek kitett közösségek felzárkóztatása terén – írja az MTI.

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta: 

– A Magyarország kormánya által öt éve életre hívott humanitárius segélyprogram, amely immár több mint félmillió ember szülőföldre való visszatérését segítette, nem működhetne az olyan kiemelt partnerek közreműködése és segítsége nélkül, mint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az együttműködés kapcsán kiemelte: „A segélyszervezet három évtized alatt nemzetközileg is elismert szereplőjévé vált a humanitárius és fejlesztési munkának. Nagy öröm számunkra, hogy erre a tapasztalatra építve az elmúlt években valódi stratégiai együttműködés alakulhatott ki a kormányzattal a Hungary Helps programhoz kapcsolódva. A mai nappal ez a közös munka – az eddig kedvező tapasztalatokra és eredményekre építve – új fejezettel folytatódhat.” 
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.