időjárás 11°C Aurél 2023. október 5.
logo

Akció a kereszténység ellen

Magyar Nemzet
2022.08.26. 06:02 2022.08.26. 08:58
Akció a kereszténység ellen

A népszámlálás közeledtével kampányt indít az ateisták láthatóságáért a Magyar Ateista Társaság. A Waldmann Tamás vezette szervezet azért tartja fontosnak egy ilyen kampány indítását, mert jó esélyt lát arra, hogy a magukat kereszténynek vallók aránya a 2011-es népszámláláson elért 54,19 százalékhoz képest 50 százalék alá csökkenjen. A felhívás szerint azoknak, akiknek „elegük van a keresztény Magyarország szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából", szeretnék felhívni a figyelmét arra, hogy a népszámláláson vallhatják magukat kifejezetten ateistának, felekezeten kívülinek, vagy megtagadhatják a válaszadást a világnézeti kérdésre. A szervezet úgy véli, ha minél többen vallják magukat ateistának, akkor politikusok „rá fognak ébredni arra, hogy az ateistákat is képviselniük kell”.

Céljuk elérése érdekében a társaság közösségi gyűjtésbe kezdett, a befolyó összegből pedig az ateista világnézet felvállalásának népszerűsítésére szeretnének legalább egy óriásplakátot állítani, valamint tévéreklámot készíteni, társadalmi célú hirdetésként és internetes reklámkampányként.

A történtek kapcsán Vejkey Imre ­KDNP-s politikus a Magyar Nemzet kérdésére kiemelte: az ateista társaság akciója nem más, mint a hit és a hívők lenézése, valamint egy újabb támadás a zsidó–keresztény kultúra ellen, amit kereszténydemokrata politikusként határozottan visszautasít.

Mint mondta, az ilyen kezdeményezések mögött politikai célok húzódnak meg, köztudott ugyanis, hogy a baloldal az 1949-es, szovjet szuronyok árnyában született alaptörvény visszaállítását szeretné elérni, amely gyakorlatilag a Szovjetunió alkotmányának magyar fordítása volt.

Vejkey Imre szerint éppen ezért ilyen kényszeredett, dolgokkal állnak elő, mint amilyen a mostani történet is. Azbej Tristan államtitkár, a KDNP alelnöke a közösségi oldalán pedig rámutatott: a szervezet megfeledkezik arról, hogy éppen a keresztény kulturális keret az, amely lehetővé teszi számukra, hogy szabadon indítsanak el egy olyan kampányt, amelynek keresztényellenes felhangja sokakat sért vagy provokál.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Europress)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.