időjárás -5°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo
A miniszterelnök emlékeztetett, hogy hazánk nem enged a biztonságából

Orbán Viktor: A magyar határvédelmi rendszer működik + videó

Kincses Krisztina–Harangozó Éva
2022.09.09. 10:31 2022.09.10. 11:13
Orbán Viktor: A magyar határvédelmi rendszer működik + videó

– Hazánk megtanulta a történelem során, hogy egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül – fogalmazott. Orbán Viktor a határvadászezredek ünnepélyes eskütételén. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a belső rend fenntartása, valamint a szomszédban dúló háború miatt a rendőrségre, valamint a honvédségre máshol van szüksége, ezért fontos a határvadászegységek felállítása.

– Az eskütétel fontos esemény és kiemelkedő pillanat Magyarország biztonsága számára – kezdte Orbán Viktor a határvadászezredek ünnepélyes eskütételén mondott beszédét. Mint mondta, 2015 óta nyílt migrációs válság van Európában, a határokra és törvényekre fittyet hányva, milliók érkeztek Európába. 

– Hazánk megtanulta a történelem során, hogy egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül. Ezért mi, magyarok úgy döntöttünk a válság kirobbanása után, hogy bárki bármit mond, nem engedünk a biztonságunkból, és kerítést építettünk 

– emlékeztetett a kormányfő. 

Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar határvédelmi rendszer működik, ellenáll az illegális migráció legmagasabbra felcsapó hullámainak. – A rendőrök és honvédek vállalva minden nehézséget, helytálltak és megvédték hazánk biztonságát. Az ő szolgálatukra azonban most máshol van szükség, a belső rend fenntartása megköveteli a rendőrök visszavezénylését, a szomszédban dúló háború pedig a honvédséget veszi igénybe – hívta fel a figyelmet. Ezért hoztuk létre a határvadászezredet – magyarázta a miniszterelnök.

Határvadász
Fotó: Havran Zoltán

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a jó katona azokért harcol, akik mögötte vannak. – Önök mögött ott van az egész ország, a teljes magyar élet: minden magyar család, a városaink, a falvaink. Önökre hárul a feladat, hogy megvédjék Magyarországot – emelte ki a miniszterelnök. Mint mondta, szükség is lesz rá, mivel a migráció veszélyei olyan jelentősek, hogy elhárításuk első számú feladata Magyarországnak. 

– Amit a régiek népvándorlásnak neveztek, azt ma migrációnak hívjuk. Ez civilizációs fenyegetés 

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: legyenek bármekkorák is az előttünk magasodó akadályok, nem adhatjuk fel a célt, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

– A más kultúrából érkező illegális migránsok letelepedése után egy ország már soha nem lesz olyan, mint korábban volt 

– hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök jelezte: ezért nekünk, magyaroknak mondhat bárki bármit, nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhet ki. 

– Azt akarjuk – és ehhez velünk született jogunk van –, hogy Magyarország magyar ország maradjon. A déli határoknál évről évre többen akarnak átjutni, idén 160 ezer illegális próbálkozásnál tartunk, és jogosan feltételezzük, hogy ez még növekedni fog. Egyre több az erőszak. Először csak egymással mentek birokra, de ma már a határon szolgálatot teljesítő magyarokat is fenyegetik – emlékeztetett. A kormányfő úgy fogalmazott, a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt nem jöhetnek át, és a határvadászok feladata, hogy ezt megértessék velük. 

– Határozottan ki kell tessékelni őket Magyarországról 

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor beszéde végén elmondta, a biztonság a határoknál, a határvadászoknál kezdődik. –Tiszteljük elszántságukat és bátorságukat, hogy vállalták a feladatot, amit anyagilag is meg fogunk becsülni – mondta a kormányfő, aki biztos benne, hogy sikerrel veszik majd az akadályt a határvadászok.

– Ne feledjék, egy ország bízik önökben, egy ország áll önök mögött. Sok erőt, sikert és bátorságot kívánok az önök előtt álló próbatételhez! 

– zárta Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor beszédet mond a határvadászezredek ünnepélyes eskütételén (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.