Reagált a felfüggesztett polgármester: többet szeretne lenni a családjával

Fél nappal azután, hogy a helyi baloldal már bejelentette, Déri Tibor is megerősítette; nem indul újra 2024-ben.

2022. 09. 09. 13:53
Déri Tibor
Budapest, 2019. szeptember 20. Déri Tibor, a Momentum környezetvédelmi politikusa, az ellenzéki pártok újpesti polgármesterjelöltje az ellenzéki parlamenti frakciók képviselõi, független országgyûlési képviselõk és a Momentum politikusa sajtótájékoztatóján a Köztársasági Elnöki Hivatal elõtt, a Szent György téren 2019. szeptember 20-án. A tájékoztatón elmondták, hogy azt szeretnék, ha a javaslatukban foglaltakat is képviselné Áder János államfõ az ENSZ szeptember 23-án kezdõdõ klímacsúcsán. A jelenlévõk közösen vonultak a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, hogy átadják a klímakatasztrófa megfékezésérõl szóló határozati javaslatukat Áder János államfõnek. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családommal sokat beszéltünk erről, hogy mit követel meg a 2024 őszétől induló újabb ciklus, és egy kérésük volt, hogy kapjanak belőlem többet. Ez most úgy valósítható meg, ha nem indulok el polgármesterjelöltként a 2024-es önkormányzati választásokon

ezekkel a sorokkal erősítette meg Déri Tibor újpesti polgármester, hogy nem indul újra tisztségéért. A momentumos politikus döntéséről már tegnap este tájékoztattak néhány baloldali sajtóterméket egy közleményben, melyet „Újpesti Ellenzéki Pártok” aláírással láttak el. Ebben a kinyilatkoztatásban olvasható az is, hogy a baloldal 2024-re a kerület DK-s alpolgármesterét, Trippon Norbertet támogatnák közös polgármesterjelöltként. 

Azóta már az is kiderült, hogy pártja egyebek mellett ezen döntése miatt felfüggesztette Déri Tibor Momentum-tagságát. 

A polgármester most azt írta; a múlt héten és ezen a héten tájékoztatta az érintetteket. 

– Voltak olyanok, akik ezt megértéssel fogadták, és a támogatásukról biztosítottak, melyet ezúton is köszönök; és voltak olyanok, akik ezt másképp értelmezték. Lelkük rajta – tett utalást pártja vezetésének reakciójára. 

Déri Tibor posztja alapján az újpestiek továbbra is számíthatnak rá, és azt is előrevetítette, hogy a jövőben a háttérbe vonulva részt vesz majd még a helyi baloldali politikában. 

A Fidesz újpesti frakcióvezetője viszont úgy látja, hogy a polgármester két év fizetett szabadságra vonul. 

Nagy István még a tegnapi bejelentésre reagált, szerinte a polgármesternek már régen le kellett volna mondania, hiszen polgármesteri tevékenysége vállalhatatlan, amit mostanra a baloldalon is beláttak. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.