időjárás 4°C Vilma 2022. december 5.
logo

Felfüggesztette a Momentum az újpesti polgármestere párttagságát

Magyar Nemzet
Forrás: MANDINER
2022.09.09. 07:54 2022.09.10. 01:04
Felfüggesztette a Momentum az újpesti polgármestere párttagságát

Déri Tibor két év múlva nem indul újra az újpesti polgármesteri posztért; a momentumos kerületvezető döntése abból a közös levélből derült ki, amit az újpesti ellenzéki pártok aláírással küldtek a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd újpesti szervezeteinek vezetői, önkormányzati és országgyűlési képviselői – írta meg a Mandiner. Hozzátették:

a Momentum megerősítette, hogy Déri visszalép.

– Úgy tudni, a polgármester hétfőn tájékoztatta az ellenzéki frakciót, hogy nem indul újra. A politikus választását tudomásul vették és közölték, a ciklus végéig biztosítják a képviselő-testületi többséget és az önkormányzati döntésképesség feltételeit, mindeközben pedig megkezdik a felkészülést a 2024-es önkormányzati választásra – fogalmaztak.

Mint jelezték, a közös jelölt a hírek szerint a DK-s Trippon Norbert lesz, aki Déri alpolgármestere a IV. kerületben. Trippon 2010-ben és 2014-ben MSZP-s színekben indult a polgármesteri székért a IV. kerületben, mindkétszer kikapott a fideszes Wintermantel Zsolttól.

Továbbá a portál egy másik cikkében idézi a Momentum közleményét, miszerint felfüggesztették Déri Tibor párttagságát.

„Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését” – olvasható a közleményben.

Borítókép: Déri Tibor (Fotó: facebook.com/deritibor.momentum)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.