időjárás 3°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo
A jogerősen elítélt honfitársa félreértésről, a gyanúsított csiklandozásról beszél

Afgán menedékes akart megerőszakolni egy lányt a budapesti belvárosban

Szemán László János
2022.09.05. 12:24 2022.09.05. 14:45
Afgán menedékes akart megerőszakolni egy lányt a budapesti belvárosban

Ismét egy oltalmazotti státust élvező afgán menekült próbálkozott nemi erőszakkal a budapesti belvárosban, egy gyorsétterem mosogatóhelyiségében. A nemi aktust a váratlanul belépő tulajdonos akadályozta meg. Az elkövető azt állítja: csak megcsiklandozta az egyébként fiatalkorú áldozatát.

Két év alatt a második oltalmazotti státust élvező afgán migráns ellen indult büntetőeljárás szexuális bűncselekmény miatt. A napokban is a budapesti belváros egyik éttermének kiszolgálóhelyiségében történt ezúttal a molesztálás.

Tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntett miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 1-jére virradóan 

egy V. kerületi gyorsétterem mosogatóhelyiségében egy ott dolgozó fiatal férfi hátulról erőszakosan fogdosni kezdett egy szintén ott dolgozó, 17 éves lányt. A lány ellenkezett, a férfi ennek ellenére megpróbálta róla levenni a ruháját. A sértettnek akkor sikerült elmenekülnie, amikor belépett a főnökük. 

A belvárosi rendőrök az étteremben fogták el az oltalmazotti státusban Magyarországon tartózkodó 23 éves afgán állampolgárt. 

A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint ő csak csiklandozta kolléganőjét.

 Az V. kerületi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Oltalmazotti vagy menekülti státusú külföldiek bűncselekmény elkövetése esetén a titkosszolgálatok (Alkotmányvédő Hivatal) és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság felülvizsgálják a menekültügyi státust és a gyakorlat szerint vissza is vonják azt. A bírósági ítéletben pedig a szabadságvesztés mellett kiegészítő büntetésként szerepel a kiutasítás Magyarországról, amit a büntetés letöltése után azonnal végrehajtanak.

A mostani gyanúsított honfitársa, Sarhadi Bilal Ahmad büntetését a Fővárosi Törvényszék mint másodfokon eljáró bíróság hat év nyolc hónap börtönbüntetésre súlyosította szexuális erőszak és más szexuális bűncselekmények miatt. Emellett 3 évre kiutasították az országból.

Az ítéleti tényállás szerint a 21 éves légiutas-kísérő sértett 2018. szeptember 9-én, a hajnali órákban a József Attila utcai gyrosos személyzeti mosdóját vette igénybe az ott dolgozó vádlott engedélyével. 

A vádlott eközben folyamatosan zaklatta, majd a mosdóba bejutva megerőszakolta a nőt. 

Még a nemi erőszak előtt, 2018 májusában, a késő esti órákban Budapesten, a VII. kerületben zaklatott egy hazafelé tartó fiatal nőt. Néhány hét múlva ismét éjszaka támadt egy szintén hazafelé tartó fiatal nőre, ugyancsak a VII. kerületben. Az eredeti vád szerint így szexuális erőszakkal, valamint két rendbeli szeméremsértés vétségével vádolták meg, első fokon azonban a vádat képviselő ügyésznő szexuális kényszerítésre módosította a második szeméremsértést.

Bilal kirendelt védője aprólékos részletességgel ecsetelte a szexuális aktust, aminek létrejöttét védence soha nem tagadta. 

Az ügyvéd előadásának lényege, hogy a sértett nehezen létesít kapcsolatot, gyakran egyéjszakás kapcsolatai vannak, és minden körülmény Bilal állítását bizonyítja szerinte. Azaz szerintük a nő kezdeményezte az aktust, amiért pénzt kért.

Sarhadi Bilal Ahmad az utolsó szó jogán azt mondta: „Ember vagyok, sajnálom, amit gondolnak rólam. Nem azért jöttem Afganisztánból ide, hogy ilyeneket elkövessek.” Elmondása szerint a szex természetes egy nő és egy férfi között, de ő nem erőszakolt. Ugyanakkor nem érti az itteni életmódot, a jogszabályokat.

Bilalról még a tárgyalás során megállapította a Nemzetbiztonsági Hivatal (az AH jogelődje) vizsgálata, hogy veszélyezteti Magyarország nemzetbiztonságát, így azonnal megvonták tőle az oltalmazotti státust.

Borítókép: a mostani gyanúsított honfitársa, Sarhadi Bilal Ahmad már a jogerős 6 év 8 hónap börtönbüntetését tölti (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.