Amikor a baloldal hatalmon volt, nem fékezték meg az energiaárakat

Dömötör Csaba a parlamentben elmondta, hogy figyelemre méltó az a kísérlet, amivel a baloldalon megpróbálják letagadni a szankciók hatásait.

2022. 10. 03. 14:27
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2022. július 11. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László arról beszélt a parlamentben napirend előtt, hogy a gazdasági válság oka nem az ukrán háború, valamint nem a szankciók a hibásak, hanem a magyar kormány. A Demokratikus Koalíció képviselője úgy vélte, hogy a kormánynak már nincsen képessége arra, hogy a helyzetet megoldja, azonban Dobrev Klára árnyékkormányának van. A Gyurcsány-párt politikusa szerint az árnyékkormány öt intézkedéssel vetne véget a rezsipániknak, és elmondása szerint ezzel óvnák a családokat.

 

– Figyelemre méltó az a kísérlet, amivel megpróbálják letagadni a szankciók hatásait 

 

– válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rögzítette: Brüsszel átvert mindenkit.

A kormánypárti politikus jelezte, hogy a választók pont nem azt üzenték tavasszal, hogy többet szeretnének a Gyurcsány vezette baloldalból, és az árnyékkormány is bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője. Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy amikor a baloldal hatalmon volt, nem fékezték meg az energiaárakat, idén tavasszal pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltje is azzal kampányolt, hogy nem lehet megállítani az energiaárak növekedését. Az államtitkár elmondta, hogy pár napja Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy „van választás: Orbán Viktor vagy Dobrev Klára”.

 

– A magyarok választottak 

 

– szögezte le Dömötör Csaba.

 

– Sokszor kaptak már esélyt és eljátszották. Nem fogjuk hagyni, hogy ezt újra megtegyék, főleg nem egy háborús időszakban

 

– fogalmazott.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.