időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Amikor a baloldal hatalmon volt, nem fékezték meg az energiaárakat

Máté Patrik
2022.10.03. 14:27 2022.10.03. 14:37
Amikor a baloldal hatalmon volt, nem fékezték meg az energiaárakat

Varju László arról beszélt a parlamentben napirend előtt, hogy a gazdasági válság oka nem az ukrán háború, valamint nem a szankciók a hibásak, hanem a magyar kormány. A Demokratikus Koalíció képviselője úgy vélte, hogy a kormánynak már nincsen képessége arra, hogy a helyzetet megoldja, azonban Dobrev Klára árnyékkormányának van. A Gyurcsány-párt politikusa szerint az árnyékkormány öt intézkedéssel vetne véget a rezsipániknak, és elmondása szerint ezzel óvnák a családokat.

 

– Figyelemre méltó az a kísérlet, amivel megpróbálják letagadni a szankciók hatásait 

 

– válaszolta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rögzítette: Brüsszel átvert mindenkit.

A kormánypárti politikus jelezte, hogy a választók pont nem azt üzenték tavasszal, hogy többet szeretnének a Gyurcsány vezette baloldalból, és az árnyékkormány is bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője. Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy amikor a baloldal hatalmon volt, nem fékezték meg az energiaárakat, idén tavasszal pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltje is azzal kampányolt, hogy nem lehet megállítani az energiaárak növekedését. Az államtitkár elmondta, hogy pár napja Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy „van választás: Orbán Viktor vagy Dobrev Klára”.

 

– A magyarok választottak 

 

– szögezte le Dömötör Csaba.

 

– Sokszor kaptak már esélyt és eljátszották. Nem fogjuk hagyni, hogy ezt újra megtegyék, főleg nem egy háborús időszakban

 

– fogalmazott.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.