időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Az MSZP szerint a kormány az embertelenség útján halad

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.25. 15:20 2022.10.25. 15:34
 Az MSZP szerint a kormány az embertelenség útján halad

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke arról beszélt mai napirend előtti felszólalásában a parlamentben, hogy 

a Fidesz-kormány folyamatosan lépked az embertelenség, az emberellenesség útján.

Kifogásolta, hogy a szociális törvénybe belekerülne, hogy a szociális biztonságáért elsősorban mindenki maga felelős. 

– A Fidesznek csak a pénz kell, felelősség és feladat nélkül, önök nem a javunkat, hanem a javainkat akarják – fogalmazott. Szerinte a Fidesz szétveri a magyar nemzetet, amelynek legfontosabb kötőanyaga az egymásért érzett felelősség. – A kormánypárt a szolidaritást akarja kiirtani – hangoztatta. 

– Hogyan lehet így cserben hagyni az embereket ilyen drágulás mellett? – tette fel a kérdést, majd azt mondta: az MSZP nem fogja hagyni, hogy szétverjék a nemzetet és Orbán Viktor miniszterelnök betiltsa a szolidaritást. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában a baloldal és a szolidaritás viszonyáról szólva Ferge Zsuzsa szociológust idézte, aki szerint 2008-ban Magyarország volt az egyetlen válság érte állam, amely egyáltalán nem tett semmit a válság nyilvánvaló veszteseiért. Ugyancsak idézte Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt is, aki szerint szintén semmit nem csináltak négy évig.   

– Van-e még egy kormány, egy párt, amely az ápolónőktől, a rendőröktől, az orvosoktól, a tanároktól vagy a nyugdíjasoktól vett el pénzt?

– tette fel a kérdést. Szerinte az MSZP nem az ápolóknak, hanem a bankároknak, az IMF-nek akart megfelelni. Tagadta, hogy a szolidaritás elve az elmúlt évekbe megcsorbult. 

Ronald Reagan, egykori amerikai elnököt idézve kijelentette: 

a legjobb szociálpolitika a munkahelyteremtés.

Ehhez kapcsolódva pedig a bérek emelésével lehet segíteni az embereken. – A kormány ezt a minimálbér emelésével befolyásolja, melynek összege lényegesen nagyobb mértékben emelkedett, mint a szocialista kormányok alatt – hangsúlyozta Rétvári Bence. 

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.