Hat ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 612 határsértőt tartóztattak fel és 290 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 28. 6:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, izraeli, marokkói, mongol, palesztin, szír, tibeti, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Bács-Kiskun megyében egy esetben, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 290 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap közokirat-hamisítás miatt négy, embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

Kópházán a magyar–osztrák súlyponti akcióban részt vevő járőrök ellenőrzés alá vontak egy német rendszámú személygépkocsit, amit egy 25 éves ukrán állampolgár vezetett. 

A gépkocsiban a járőrvezetőn kívül 19, magát szír és török állampolgárnak valló külföldi utazott.

Komáromnál a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar rendszámú személygépkocsit, amit egy 24 éves ukrán állampolgárságú férfi vezetett.  A gépkocsiban mellette utasként tartózkodott a társa, egy 42 éves szír állampolgárságú férfi. A gépkocsiban rajtuk kívül még 11, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  jelzése alapján a rendőrök Inárcsnál intézkedés alá vontak egy német rendszámú személyautót, amit egy ukrán férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben hét, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Enese területén az M85-ös autóúton a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar rendszámú személygépjárművet, ami az intézkedés megkezdése előtt ismertelen okok miatt megállt az autóúton.

A sofőr, valamint a jármű utasai az intézkedés megkezdése előtt a helyszínről elfutottak. A helyszínen végrehajtott terepkutatás során a rendőrök két, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst tartóztattak fel, és később a gépjármű 41 éves szerb állampolgárságú vezetőjét is elfogták.

Kisszálláson a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy olasz rendszámú személygépkocsit. A jármű vezetője az intézkedés megkezdése előtt a helyszínről elmenekült, őt később a rendőrök elfogták. A járműben a sofőrön kívül 14, magát szír, palesztin és török állampolgárságúnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.