időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Jutott-e pénz Karácsonynak a guruló dollárokból?

Magyar Nemzet
2022.10.12. 14:45 2022.10.13. 08:35
Jutott-e pénz Karácsonynak a guruló dollárokból?

– A Fidelitas arra vár választ a „dollárbaloldaltól”, hogy mit kért cserébe Soros György azért, hogy kétmilliárd forinttal támogatta a kampányukat

– közölte Illés Boglárka szerdán Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Márki-Zay Péter, a „dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje” szerinte ugyanis az elmúlt hetekben olyat mondott és tett, amire az elmúlt harminc évben nem volt példa. 

– Amit eddig csak sejtettünk és feltételeztünk, az nyilvánvalóvá vált: a kampányukhoz amerikai pénzeket, egészen pontosan kétmilliárd forintnak megfelelő összeget fogadtak el Soros Györgytől – jelentette ki a Fidelitas elnöke. 

Fotó: Mirkó István

Azt mondta, ez egy óriási összeg, és azt feltételezik, hogy ebből juthatott mindenkinek. 

– Vajon jutott-e Karácsony Gergely főpolgármesternek, akinek a New Yorkban élő tanácsadója, Korányi Dávid Soros György alapítványának, az Action for Democracy-nak oszlopos tagja? – tette fel a kérdést Illés Boglárka, majd megjegyezte: a Karácsony Gergely által meghirdetett 99 Mozgalom sokáig szerepelt az Action for Democracy honlapján, „míg le nem lepleződtek”. 

A Fidelitas elnöke azt kérdezte, vajon mit kérhetett Soros György, mit várhatott ezekért a pénzekért cserébe. – Nem tudhatjuk, mert a dollárbaloldal képviselői ezt még nem árulták el – tette hozzá. 

Illés Boglárka azt mondta, azt látják, hogy Soros György szankciópárti, háborúpárti, valamit a baloldal képviselői úgy látják, hogy a szankciók eredményesek. – Soros Györgynek egyértelműen nyeresége van ezekből a szankciókból – jegyezte meg. 

A sajtótájékoztatóra a Fidelitas aktivistái egy olyan molinóval érkeztek, amelyen Márki-Zay Péter, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, árnyék-miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök, Karácsony Gergely, valamint Soros György volt látható, és az a felirat állt rajta: „2 milliárd forint a dollárbaloldalnak”.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.