Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Kiáll a Fidesz–KDNP Miskolcon a szépkorúak támogatása mellett

A kormánypártok minden eszközzel igyekeznek megvédeni a nyugdíjasokat segítő Salkaházi programot.

2022. 10. 18. 18:59
Nagy Ákos Miskolc fideszes frakcióvezető Forrás: Fidesz. Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi, Miskolc önkormányzati képviselői, akik a város lakosságának felhatalmazásából a megyeszékhely nyugdíjas közösségéért felelősséggel tartozunk, ezen ünnepélyes nyilatkozattal ismételten hitet teszünk a Salkaházi Sára Miskolc Program megvédése mellett

– jelentette ki keddi sajtótájékoztatón a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos egyúttal őszinte sajnálatukat fejezte ki azon politikai megnyilvánulások miatt, amelyekkel a programot annak idején a baloldal illette. – Sajnos, most ugyanezt tapasztaljuk. Azt látjuk, hogy az időseket, akik kemény és tisztességes munkával felépítették városunkat, ismét a politika áldozataivá akarja tenni a baloldal. Nyolc éve, 2014-ben segítő szándékkal és jó érzéssel alkottuk meg Magyarország első számú időseket támogató programját, amelyben 36 ezer miskolci szépkorúval vettük fel a kapcsolatot, és 34 ezren igényelték is ezt a fajta törődést – mondta Nagy Ákos.

A politikus kifejtette: akkor azzal vádoltak őket, hogy mindössze jól hangzó kampányfogásról van szó.

– Aztán rájöttek, hogy nem mehetnek el szó nélkül több tízezer szépkorú akarata mellett, így megalapozatlanul ráígértek a kifizetésekre, amit a mai napig nem tartottak, nem tudtak és nem akartak teljesíteni. Most pedig azt látjuk, hogy Veres Pál és csapata ismét meg akarja károsítani a szépkorúakat Miskolcon! Salkaházi pluszból, Salkaházi mínuszt csinálnak, és a már napvilágot látott közgyűlési előterjesztés szerint csaknem 20 ezer miskolci nyugdíjastól vennék el a megérdemelt támogatást – fogalmazott a kormánypárti önkormányzati képviselő. 

Hozzátette: mindenki láthatja, hogy amíg a magyar kormány háromszor emelte ebben az évben az időskori járandóságot, nyugdíjprémiumot és 13. havi nyugdíjat fizet ki, addig a miskolci baloldali városvezetés elveszi a Salkaházi támogatást a szépkorúaktól.

Szavai szerint éppen ezért a Fidesz–KDNP-frakciószövetség rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi, ahol követelni fogják, hogy a városvezetés november 15-ig fizesse ki a Salkaházi program juttatásának teljes összegét! A politikus úgy véli: ez nem jutalom és nem könyöradomány, hanem köszönet a Miskolcért ledolgozott évtizedekért minden szépkorúnak.

A baloldal a válságra mindig elvonással, hitelfelvétellel reagál, miközben mi mindig is az emberek, a családok pártján álltunk, és ezt tesszük most is a miskolci nyugdíjasokért. Hiteltelen lett a miskolci baloldal, mi pedig megvédjük a nyugdíjasokat és a Salkaházi programot

– fűzte hozzá a Fidesz miskolci frakcióvezetője. 

Borítókép: Nagy Ákos (középen) (Fotó: Fidesz, Miskolc)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.