időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Kövér László: Az öltözködésük nem a parlamenthez méltó, de a viselkedésük sem

2022.10.03. 19:16 2022.10.03. 19:25
Kövér László: Az öltözködésük nem a parlamenthez méltó, de a viselkedésük sem

Az öltözködésük nem a parlamenthez méltó, de a viselkedésük sem

– tette helyre Kövér László házelnök a Párbeszéd politikusait a mai parlamenti napirend előtti felszólalások alkalmával.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az energiaárakról beszélt, mondván: 

a kormány döntött a rezsicsökkentésről, és a rendkívüli helyzetben is ragaszkodik ahhoz, hogy az átlagfogyasztásig megtartsák, ami 181 ezer forintot jelent havonta a családoknak. 

Az államtitkár az elhangzottakkal Jámbor András adóemelést emlegető felszólalására reagált, mondván: „mégiscsak ön és képviselőtársai akarják emelni a társasági adót, kétkulcsos jövedelemadó lenne, karbonadót akarnak bevezetni. Arról a teherről nem is beszéltem, amit az autóhasználók szenvednének el a megnövekedett útdíjakkal vagy a dugódíjjal” – idézte az Index a politikust. 

Dömötör Csaba az árstopokkal kapcsolatban feltette a kérdést: a jobboldal vagy a baloldal miniszterelnök-jelöltje mondta azt, hogy nem kellene megállítani a világpiaci árakat a határokon? „Az önöké” – közölte az államtitkár, hozzátéve: folyamatban van egy otthonfelújítási program, „amiről azt állítják, hogy nem létezik, az folyamatban van”.

Az államtitkár felszólalását az ellenzéki padsorokból érkező bekiabálások kísérték. Kövér László ezután arról tájékoztatta a Párbeszéd képviselőt: a házszabályban nincs olyan versenyszám, ami a felszólaló túlkiabálásáról szól, és ekkor fejtette ki azt is: az öltözködésük nem méltó a parlament környezetéhez

 – hívta fel a figyelmet a portál. 

Ugyanis a Párbeszéd több képviselője kockás ingben volt, így fejezve ki szolidaritásukat a tanárokkal.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: Katona Vanda)

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.