Momentum az árnyékkormányról: „Boldog vagyok, hogy ráérnek ilyesmire” + videó

Gyurcsány Ferenc nemcsak az ellenzék központi, vezető erejévé kívánja tenni a Demokratikus Koalíciót, de már azt is felvázolta, hogy az előválasztás nem az az intézmény, ami megoldást jelenthet a pártok közötti együttműködés összehangolására. Sok ellenzéki politikus azonban nem ért egyet Gyurcsány víziójával.

Magyar Nemzet
2022. 10. 03. 16:49
Vadai Ágnes; Varju László; Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2014. december 23. Hátul Varju László, Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes, független képviselõk (b-j) az Országgyûlés plenáris ülésén 2014. december 23-án. A kormánypárti képviselõk távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyûlés, így a Ház nem tudta elfogadni az ellenzék által az útdíj ügyében kezdeményezett rendkívüli ülés napirendjét. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter úgy tűnik, szinte mindenben egyetért Gyurcsány Ferenccel. A Jobbik korábbi elnöke szerint is szükség van árnyékkormányra, és ehhez a feladathoz mindenkinek fel kell nőnie. Jakab ráadásul az előválasztást is kritizálta, szerinte ott olyan eredmény született, ami a Fidesznek volt kedvező, ezért óvatosan kell bánni ezzel az intézménnyel.

A Párbeszéd frakcióban helyet foglaló Jámbor András szerint hatékonyabbá lehetne ugyan tenni az előválasztást, de konkrét elképzelése nincsen ezzel kapcsolatban. Viszont Tordai Bence újságírói kérdésre arról beszélt, hogy az ellenzék akkor volt a csúcson, amikor az előválasztást tartották.

A Párbeszéd társelnöke szerint szerencsés, ha az ellenzéki pártok a továbbiakban is így választják ki a közös jelölteket.

Gyurcsány Ferencékkel kapcsolatban én is nagyon sok kritikát tudnék megfogalmazni

– ezt már a momentumos Sebők Éva mondta, aki szerint a pártja nem foglalkozik az előválasztással most, mert sokkal fontosabb dolgaik vannak.

Boldog vagyok, hogy ráérnek ilyesmire

–  válaszolta arra a kérdésre, hogy mit gondol az árnyékkormány megalakításáról.

Borítókép: Hátul Varju László, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, elől Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel ellenzéki képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 23-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.