időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Momentum az árnyékkormányról: „Boldog vagyok, hogy ráérnek ilyesmire” + videó

Magyar Nemzet
2022.10.03. 16:49 2022.10.03. 17:15
Momentum az árnyékkormányról: „Boldog vagyok, hogy ráérnek ilyesmire” + videó

Gyurcsány Ferenc nemcsak az ellenzék központi, vezető erejévé kívánja tenni a Demokratikus Koalíciót, de már azt is felvázolta, hogy az előválasztás nem az az intézmény, ami megoldást jelenthet a pártok közötti együttműködés összehangolására. Sok ellenzéki politikus azonban nem ért egyet Gyurcsány víziójával.

Jakab Péter úgy tűnik, szinte mindenben egyetért Gyurcsány Ferenccel. A Jobbik korábbi elnöke szerint is szükség van árnyékkormányra, és ehhez a feladathoz mindenkinek fel kell nőnie. Jakab ráadásul az előválasztást is kritizálta, szerinte ott olyan eredmény született, ami a Fidesznek volt kedvező, ezért óvatosan kell bánni ezzel az intézménnyel.

A Párbeszéd frakcióban helyet foglaló Jámbor András szerint hatékonyabbá lehetne ugyan tenni az előválasztást, de konkrét elképzelése nincsen ezzel kapcsolatban. Viszont Tordai Bence újságírói kérdésre arról beszélt, hogy az ellenzék akkor volt a csúcson, amikor az előválasztást tartották.

A Párbeszéd társelnöke szerint szerencsés, ha az ellenzéki pártok a továbbiakban is így választják ki a közös jelölteket.

Gyurcsány Ferencékkel kapcsolatban én is nagyon sok kritikát tudnék megfogalmazni

– ezt már a momentumos Sebők Éva mondta, aki szerint a pártja nem foglalkozik az előválasztással most, mert sokkal fontosabb dolgaik vannak.

Boldog vagyok, hogy ráérnek ilyesmire

–  válaszolta arra a kérdésre, hogy mit gondol az árnyékkormány megalakításáról.

Borítókép: Hátul Varju László, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, elől Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel ellenzéki képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 23-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.