Négynapos munkahetet vezetnek be Tatabánya önkormányzatánál

A képviselők a kiadásokat csökkentenék az intézkedéssel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 20. 18:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az energiaárak növekedése miatt Tatabánya önkormányzata négynapos munkahetet vezet be a városházán, két igazgatási szünetet rendelnek el, valamint időszakosan bezár az élményfürdő 

– döntött a megyeszékhely közgyűlése csütörtöki ülésén.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) polgármester a közgyűlésen elmondta, a megnövekedett közüzemi költségek miatt 700 milliós forintos az önkormányzati intézmények többletigénye. A városüzemeltetési cégek egymilliárd forintos költségnövekedésre számítanak. 

A képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a kiadások csökkentéséért a városházán november 1-jétől április 15-ig négynapos munkahetet vezetnek be, napi tízórás munkaidővel, valamint december 23-tól január 2-ig és március 13-tól 17-ig igazgatási szünetet rendelnek el.

Március 31-ig csak a hosszú hétvégéken és az iskolai szünetekben lesz nyitva a város élményfürdője, valamint a téli időszakra bezárják a bányászati szabadtéri múzeumot. A takarékossági intézkedések részeként a városházán minden második izzót kicsavarnak, a megmaradókat energiatakarékos világítótestre cserélik, tetőszigeteléssel látják el a gázfűtést használó óvodákat, a házasságkötéseket a polgármesteri hivatal nagytermében tartják, amelyet csak időszakosan fűtenek. Az előterjesztés szerint jövőre a gázfelhasználás 22 százalékos, valamint a távhő és a villamos energia 15 százalékos csökkentése mellett a kiadások növekedése elérheti az 1,2–1,7 milliárd forintot.

Borítókép: Testületi ülés Tatabányán, a polgármesteri hivatalban (Fotó: Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra/Novotni Ákos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.