Német rendőrség: Rónai lekéste a gépet és emiatt balhézott

A Német Szövetségi Rendőrség sajtóosztálya a Magyar Nemzet kérdésére közölte: Rónai Sándor DK-s árnyék-külügyminiszter lekéste a gépét, majd vitatkozni kezdett a müncheni repülőtér alkalmazottaival és emiatt hívtak rendőrt. Rónai pedig ahelyett, hogy kérdéseinkre válaszolt volna, inkább a Facebookon tette közzé a történteket a saját szemszögéből.

Munkatársunktól
2022. 10. 11. 15:05
RÓNAI Sándor
Strasbourg, 2019. július 16. Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselõje az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Információink szerint Rónai úr késve érkezett a beszállókapuhoz, és ekkor a beszállási folyamat már befejeződött. Mivel Rónai úr továbbra is fel akart szállni, vita alakult ki közte és a légitársaság alkalmazottjai között. A vita miatt a szövetségi rendőrség a légitársaság ügyfélszolgálatához (service center – szerk.) kísérte Rónai urat, ahol lehetőséget kapott az átfoglalásra. A szövetségi rendőrség további intézkedéseket nem tett – válaszolt kérdésünkre a szövetségi rendőrség sajtóosztálya.

A hatósághoz azt követően intéztünk kérdést, hogy egy olvasónk jelezte: Müchenben rendőrök kísérték el Rónai Sándor DK-s EP-képviselőt egy beszállókapu mellől, ahol előzőleg összeveszett a reptéri alkalmazottakkal. 

A vita pontos tárgya nem volt világos, ezért kérdéssel fordultunk Rónaihoz és a DK-hoz, hogy kiderüljön, mi történt pontosan, de a politikus és a párt nem élt a megszólalás lehetőségével.

Ellenben Rónai Sándor – válasz helyett – a Facebookon közzétette saját verzióját. Eszerint a gépük késése miatt a politikus nem érkezett meg időben a beszállókapuhoz, ahol rajta kívül nyolc utas várakozott még, aki hasonlóképpen járt. 

„A Lufthansa munkatársa azonban nem kívánt ezzel foglalkozni, egyszerűbbnek gondolta átfoglalni a késett gép utasainak jegyét az este 10 órás járatra. Megkértem, hogy ezt ne tegye, hanem hívjon fel egy irányítót, aki segít beszállni annak a további nyolc embernek a repülőgépbe, akik önhibájukon kívül egyébként lemaradnának erről a járatról. Telefonon sikerült utolérni az ügyben illetékes vezetőt, aki kérte a kapunál álló munkatársat, hogy ezt végezze el, hiszen a repülőgép ránk vár odakint” – írta Rónai.

A Dobrev-féle árnyékkormány külügyminiszterének verziója szerint az ő kérésére hívtak rendőrt a reptéri alkalmazottak, a német rendőrség tájékoztatásából azonban nem derül ki, hogy Rónai vagy légitársaság munkatársa hívta a hatóságot.

„A történet egy szempontból jó véget ért, sikerült elérni, hogy több utastársam is elérjen egy korábbi gépet, és így ne kelljen szállás nélkül tölteniük az éjszakát, hanem még a mai napon elérnek Szegedre, a tervezett végállomásukra” – írta a DK-s politikus. Hogy pontosan kinek segített Rónai, az nem világos, de az bizonyos, hogy az esetről készített képen egyedül őt kísérték el a rendőrök, más nem tartott vele.

 

Borítókép: Rónai Sándor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.