Nyolc esetben indítottak embercsempészés miatt büntetőeljárást

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 895 határsértőt tartóztattak fel, és 573 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 22. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, pakisztáni, marokkói, tunéziai, indiai, líbiai, palesztin, koszovói, iraki és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap a rendőrök Bács-Kiskun megyében egy, Csongrád-Csanád megyében húsz esetben összesen 573 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt egy, embercsempészés miatt nyolc, közokirat-hamisítás miatt két esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjében ellenőriztek egy osztrák rendszámú tehergépkocsit, valamint annak német állampolgárságú vezetőjét. 

A tehergépkocsi rakterében 25, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A rendőrök Balotaszállás területén intézkedtek egy olasz rendszámú gépkocsi 49 éves olasz állampolgárságú vezetőjével szemben. A gépkocsiban utasként tartózkodott egy 43 éves és egy 37 éves olasz állampolgár is, továbbá két, magát tunéziai állampolgárnak valló illegális bevándorló.  

Az egyenruhások Szécsénynél is intézkedtek egy német rendszámú gépkocsiban két német állampolgárral szemben, majd Szarvasgede külterületén egy lengyel rendszámú tehergépkocsi német állampolgárságú vezetőjével szemben. A gépkocsiban 26, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az egyenruhások Ócsánál intézkedtek egy román rendszámú személygépkocsi 50 éves román állampolgárságú vezetőjével szemben. A járműben hét, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egy esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.