Orbán Viktor: Visszaadjuk a magyar honvédség megbecsülését

– Az évtized végére képesek leszünk arra, hogy komplett fegyverrendszereket gyártsunk le önerőből – jelezte Orbán Viktor az önkéntes katonák eskütételén. A miniszterelnök beszámolt arról, hogy hazánkban erősödik a hadiipar, a jelenkor veszélyei, mint az orosz–ukrán háború vagy a migrációs válság pedig kihívás elé állítja hazánkat, azonban a magyarok akkor tudnak igazán jól teljesíteni, ha leküzdhetetlen akadállyal szembesülnek.

Máté Patrik - Ternovácz Áron
2022. 10. 15. 10:34
ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. június 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fõvárosi és a megyei kormánymegbízottak kinevezési okiratának ünnepélyes átadásán a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Az okiratok átvétele után a kormánymegbízottak letették hivatali esküjüket. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma esküt tett közel kétszázötven fiatal – fogalmazott Orbán Viktor az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütételén, amely egyúttal  a Lynx harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepség is volt. A miniszterelnök hozzátette: mindez örömre ad okot, és még több ilyen zászlóaljra van szükség. Emlékeztetett, hogy a magyar nemzet századokon át híres volt vitézségéről, és volt idő, amikor magára valamit adó hadsereg a saját könnyűlovasságát huszároknak nevezte.

– Ha a veszély nem rostálja a lustaságot, szétesik a hadsereg és az állam. Ekkor köszönt be a tehetetlen kór – húzta alá a kormányfő. Jelezte: mi, magyarok akkor tudunk igazán jól teljesíteni, ha van leküzdhetetlen akadály, most pedig olyan időket élünk, mikor jó okunk van komoly veszélyeket felfedeznünk országunk határainál.

– Keleten pusztít a háború, nyugatról megszámlálhatatlan mennyiségű fegyver áramlik a frontra, délen pedig migránsok ostromolják a határt – szögezte le. Elmondta, hogy hazánk sem maradhat le a felkészülésben.

 

– Visszaadjuk a magyar honvédség megbecsülését 

 

– rögzítette.

– Ideje kimondanunk, a magyar honvéd nemzetünk kiválósága, a legjobb közülünk, ezért minden magyar katonának kijár nemzetünk megbecsülése – rögzítette a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, azt akarják, legyen átjárás a civil élet és a katonai szolgálat között. Mint kifejtette, ezért újították meg az önkéntes katonai szolgálati rendszert.

 

– Idén decembertől új toborzókampányokat indítunk

 

– mondta a miniszterelnök.

– A hadieszközökkel együtt a hadiipart is Magyarországra hozzuk. Az évtized végére képesek leszünk arra, hogy komplett fegyverrendszereket gyártsunk le önerőből – ismertette. Mint részletezte, Gyulán katonai helikopterekhez készülnek majd alkatrészek, Kaposváron páncélozott járművek épülnek, és katonai drónokat is gyártunk. Kiskunfélegyházán lőfegyverek készülnek, Várpalota a lőszerek és aknavetők gyártásának ad otthont. Nyírteleken radarokat építünk, Zalaegerszegen pedig a Lynx gyalogsági harcjárművek készülnek. Budapest az IT-bázist adja majd a csúcstechnológiás katonai rendszerekhez.

 

– Nem dughatjuk strucc módjára a homokba a fejünket. Ha így megy tovább, a szankciók megrendítik Európát. Úgy tűnik, elhúzódó háborúra kell berendezkednünk 

 

– mondta. A miniszterelnök szerint aki nem lesz tettrekész és fegyelmezett, annak nem lesz miért küzdenie, s nekünk ebben a szellemben kell intéznünk dolgainkat.

Borítókép: Orbán Viktor (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.