Sok napsütésre számíthatunk

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 20–22 fok között alakul.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 10. 08. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ködfoltok feloszlása után a fátyolfelhőzet mellett alapvetően sok napsütés várható, csapadék nélkül. A délies szél napközben a Dél-Alföldön időnként megélénkülhet – írja a Met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 20 és 22 fok között alakul, de elsősorban az Alföldön ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

 Késő estére általában 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Északnyugat felől egy hidegfront keskenyedő, széteső felhőzete érkezik és halad lassan kelet, délkelet felé. 

Előterében fátyolfelhős idő valószínű, illetve átmenetileg párássá válhat a levegő. 

A frontális felhőzetből egy-egy záporeső nem zárható ki. Az északnyugatira, északira forduló szél a Dunántúlon, illetve északkeleten megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél egy-két fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket – írja a Köpönyeg.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat. 

Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-ér rendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.