Több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 587 határsértőt tartóztattak fel és 220 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 29. 7:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, kínai, marokkói, pakisztáni, pakisztáni, szenegáli, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 13 esetben 220 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el és embercsempészés miatt hét ember ellen indult büntetőeljárás.

Ásotthalmon a járőrök ellenőriztek egy német állampolgárságú férfit, aki egy német honosságú gépkocsival 42, magát szír állampolgárságúnak valló férfit szállított.

Jánossomorja területén az egyenruhások ellenőriztek egy cseh rendszámú tehergépkocsi vezetőjét egy lett állampolgárságú személyt és szintén lett állampolgárságú utasát. 

A jármű rakterében 29 illegális migráns személy találtak az átvizsgáláskor. 

Mint arról már korábban beszámolt a Police.hu, Szombathelyen a rendőrök ellenőriztek egy francia rendszámú gépkocsit, amit egy tunéziai állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül a tehergépkocsiban tizenhat személy utazott, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. 

Domaszéken a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú gépkocsit, amelyet egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 27, magát szír állampolgárságúnak valló férfi utazott.

Komáromnál, az M1-es autópályán az egyenruhások ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú férfit, aki egy szlovák rendszámú gépkocsi utasterében öt, magát szír állampolgárságúnak valló férfit szállított.

Inárcsnál a járőrök ellenőriztek egy román rendszámú tehergépkocsit, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban tíz, magát indiai állampolgárnak valló illegális migráns férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.