Világszínvonalú fejlesztéseket hajtottak végre az onkológiai intézetben

Az elmúlt két év során látványos felújításokat hajtottak végre az Országos Onkológiai Intézetben. A kórház-rekonstrukció keretében mintegy 7653 négyzetméteren történtek fejlesztések, és – a páciensek elképzeléseinek megfelelően – az 560 négyzetméteres nőgyógyászati osztályt is felújították.

2022. 10. 13. 8:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 októberétől a fertőtlenítési célú kórházfelújítási program részeként megújult az Országos Onkológiai Intézet (OOI) nőgyógyászati osztálya, és további 7653 négyzetméteren történtek fejlesztések – jelentette be Polgár Csaba.

Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának tájékoztatása szerint a nőgyógyászati osztályon utoljára húsz éve történtek fejlesztések, így az 560 négyzetméteres, 25 ágyas részleg korszerűsítése indokolt volt.

A nőgyógyászati osztály mellett főként a páciensek fogadására, tartózkodására alkalmas helyiségeket – betegfelvételi teret, betegvárót, folyosót, mosdókat – újítottak fel és bővítettek ki, valamint a D épületben lévő ultrahangvizsgáló rekonstrukciója és egy mikrobiológiai labor kialakítása is megtörtént – részletezte Polgár Csaba, aki a Belügyminisztérium támogatásáért és a kivitelező cégek munkájáért is köszöntet mondott. 

Forrás: Országos Onkológiai Intézet 

A Nőgyógyászati Osztály átadásával egybekötött sajtótájékoztatón részt vett a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára is, aki kiemelte, hogy a kivitelezők világszínvonalú munkát végeztek. Takács Péter felidézte azt is, hogy 

a fertőtlenítési célú kórházfelújítási program keretében – amelyet még a koronavírus-járvány idején indítottak el – mintegy 74,8 milliárd forintból Budapesten és környékén  háromszáz ezer négyzetméternyi kórházfelület újult meg. Külön öröm, hogy erre a programra – amelyhez fogható talán a hetvenes években volt utoljára a fővárosban – minden egyes fillért nemzeti forrásból biztosítottak

 – fűzte hozzá. 

Az államtitkár beszédét követően Novák Zoltán a nőgyógyászati osztály működését ismertette. Az osztályvezető főorvos tájékoztatása szerint méhtestrákos, méhnyakrákos, petefészekrákos és szeméremtestrákos pácienseket gyógyítanak. Évente körülbelül kilencszáz műtétet végeznek, amelyhez a legmodernebb technológiai készülékek állnak rendelkezésre. Ezerkilencszáz esetben adnak kemoterápiás kezelést, de számos új gyógyszer is van, ami országos szinten csak itt áll rendelkezésre. 

Forrás: Országos Onkológiai Intézet 

Borítókép: Balról Dr. Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság vezetője, Novák Zoltán osztályvezető főorvos, Takács Péter államtitkár és Polgár Csaba intézményigazgató (Fotó: Országos Onkológiai Intézet)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.